Vežbe za lepo i vitko telo

Autor:

Marija Stojanović
0 Shares

Vežbe koje predlažemo savršeno oblikuju „kritična“ mesta jačajući odgovorne grupe mišića. Uz malo napora  doteraćete svoja kritična mesta i divitece se lepoti svog tela.

I Vežbe za leđa

  1. Blago raširite noge, leđa savijte napred, pod uglom od 45 stepeni, a ruke raširite kao krila. Prebacite težinu tela na vrhove prstiju i ostanite u tom položaju 30 sekundi.
  2. Lezite na stomak, a obe ruke ispružite ispred tela i podignite ih od poda. Uradite isto i sa nogama. Podignite grudi i istegnite kičmu tako da ruke i grudi budu nekoliko centimetara iznad poda. Podignite noge od poda. Spuštajte desnu ruku i levu nogu i nemojte da dodirujete pod, a zatim promenite stranu. Naizmenično izvodite pokrete rukama i nogama kao da plivate. Ovu vežbu radite jedan minut.

II Vežbe za noge

  1. Iskoračite desnom nogom bar jedan metar i savijte je u kolenu. Ruke savijte ispred lica pod uglom od 90 stepeni. Ostanite u ovom položaju 20 sekundi. Vežbu ponovite dva puta sa obe noge. Težina tela treba da bude ravnomerno raspoređena na obe noge.
  2. Raširite noge nešto više od širine ramena. Ruke treba da budu sklopljene u visini grudi (ili oslonjene na kukove). Podignite se na prste i spustite se u čučanj. Izbacite kolena sa strane, a potom ih povucite u prvobitni položaj. Ponovite pokret od 5-7 puta, a zatim se vratite u uspravan položaj. Vežbu izvedite najviše 15 puta.

III Vežbe za stomak

  1. Oslonite se na desno koleno i desnu ruku. Levu nogu ispravite postrance. Podignite levu ruku i lagano podignite levu nogu 20 centimetara od poda. Ostanite u ovom položaju 20 sekundi. Vežbu ponovite 2 puta sa obe noge.
  2. Legnite na leđa, podignite skupljene noge iznad kukova, a ruke postavite na pod tako da dlanovi budu okrenuti nadole. Podignite kukove sa poda i okrenite ih na levu stranu, a istovremeno primičite noge grudima. Spustite kukove na pod i uradite pokret, ali u desnu stranu. Vežbu uradite najviše 16 puta.

IV Vežbe za zadnjicu

  1. Stanite uspravno, noge neka budu spojene, a ruke spuštene uz telo. Ruke raširite i podignite ih iznad glave, a jednu nogu po strani podignite od poda 20 centimetara. U ovom položaju ostanite 20 sekundi. Vežbu ponovite 2 puta sa obe noge.
  2. Lezite na leđa, ruke stavite pored tela, a desnu nogu savijenu u kolenu prebacite preko leve. Spustite se i podižite bez dodirivanja podloge, vodite računa da vam kičma bude prava. Vežbu ponovite 20 puta, pa promenite nogu. Izdišite dok se podižete.

Jedan Ping

  1. Pingback: Rešite se celulita | Ženska strana

3 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.