Oslobodite se celulita

Autor:

Marija Stojanović
0 Shares

Statistika pokazuje da se sa celulitom suočaa čak 85% žena. Celulit nastaje usled strukturnih promena u ćelijama potkožnog tkiva zbog loše cirkulacije limfe i krvi, nakupljanja viška toksina i masnog tkiva. Najveći krivac za pojavu celulita je savremeni način života: stres, fizička neaktivnost i hormonska neravnoteža.

Odredite tip celulita

Celulit prolazi kroz razvojne faze. Postoje četiri faze celulita:

Tip 1 – Vidja se kod mlađih žena. Tek pod pritiskom se vide mala udubljenja.

Tip 2 – Drugi tip celulita nastaje usled pogoršanja lokalne mikrocirkulacije, pa koža gubi elastičnost. Udubljenja su veća pod pritiskom.

Tip 3 – Neravnine se vide bez pritiska.

Tip 4 – Ovaj tip karakterišu veća udubljenja, tkivo je bolno na dodir.

Pravilan način ishrane

Da biste se rešili celulita, izbegavajte konzerviranu i hranu sa mnogo soli. Izbegavajte alkoholna pića, a kafu zamenite nekim biljnim čajem. Jedite ribu, piletinu, integralne žitarice, sveže voće i povrće. Veoma je važno pokrenuti optok mikrocirkulacije i podstaći izlučivanje toksina iz organizma. Zbog toga je potrebno da svakodnevno popijete dva litra vode kako biste podstakli metabolizam, razmenu materija i izbacili toksine iz organizma.

Redovno vežbajte

Vežbanjem se tope masne naslage, popravlja cirkulacija, jača mišićno tkivo. Vežbajte što više i rezultati neće izostati. Predlažemo vam da pročitate sledeće tekstove: Vežbe za lepo i vitko telo, Efikasne vežbe za noge i Najbolje vežbe za zategnut stomak.

Koristite anticelulit preparatanticelulit preparati

Izaberite anticelulit kremu koja odgovara vašem tipu celulita. Na kritična mesta (najčešće su to bokovi, stomak, guza, butine, natkolenice, ramena i nadlaktice) kružnim pokretima utrljajte anticelulit kremu. Dobro je da koristite proizvod sa ugrađenim masažnim sistemom. Ne zaboravite da uradite i piling tela.

Efikasni tretmani – ultrazvučna kavitacija i mezoterapija

Ultrazvučna kavitacija daje odlične rezultate u borbi protiv masnih naslaga i celulita. To je dubinsko delovanje ultrazvučnih talasa na razlaganje masnih ćelija. Posle razbijanja masnih ćelija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u međućelijsku tečnost i deli se na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru i zbog toga je nakon ovog tretmana neophodna fizička aktivnost. Jednim tretmanom se obim tretirane regije smanjuje 2 do 5 cm. Sprovodi se svakih 10 – 14 dana.

Tvrdokornog celulita se možete rešiti uz pomoć mezoterapije. Mezoterapija je uvođenje koktela mikro-injekcijama. Na ovaj način dejstvo preparata se lokalizuje. Aplikovani rastvori sadrže enzime, vitamine, vazodilatatore i lokalni anestetik. Ukoliko ne volite klasičnu mezoterapiju, opredelite se za bezbolnu mezoterapiju (bez igala). Tretman traje 30 minuta. Pri izboru tretmana potrebno je da se obratite lekaru specijalisti.

Marija Stojanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.