Najbolje vežbe za zategnut stomak

Autor:

Redakcija
0 Shares

Zategnite mišiće stomaka vežbama koje vam predlažemo. Vežbe radite redovno i vodite računa o ishrani. Neophodno je da imate pet obroka dnevno i da unosite dosta vode.

Trbušnjaci na fitnes lopti

Zauzmite položaj za izvođenje sklekova i vodite računa o tome da razmak između ruku odgovara širini ramena, a stopala podignite na loptu. Okrećući kolena ka levom ramenu savijte noge. Ponovo ispravite noge pa istu vežbu ponovite okrećući kolena ka desnom ramenu. Ruke i trbušni mišići treba da su zategnuti.

Vežbe s loptom

Lezite na levi bok i između stopala stavite loptu. Glavu oslonite na desnu ruku, levom rukom se oslonite o pod, kako bi karlica ostala ravna. Uz pomož stomačnih mišića lagano podižite noge, a onda ih spustite, ali tako da ne „padnu“ na pod. Radite vežbu osam puta sa svake strane.

„V“ položaj

Lezite na leđa i ispružite noge. Ruke ispružite iznad glave i podignite torzo i noge tako da formiraju slovo V. Držite ispružene ruke i noge, pokušavajte i da ih privučete.

Spuštanje nogu

Lezite na leđa, ispravite noge, ruke ispružite pored tela ili ispod zadnjice. Telo je pod pravim uglom. Iz tog položaja spuštajte noge što niže. Kolena treba da budu prava. Radite četiri serije dvadeset – trideset ponavljanja za donji stomak.

Vežba za trbušne mišiće

Ležite na leđa, podignite torzo, ruke prekrstite na stomaku. Ostanite u ovom položaju 10 sekundi. Podignite i noge. Levu nogu prebacite preko desne i potrudite se da desetak sekundi ostanete u tom položaju. Trideset puta lagano podižite i spuštajte desnu nogu. Nakon toga napravite pauzu od dvadesetak sekundi, zatim promenite nogu.


Jedan Ping

  1. Pingback: Oslobodite se celulita | Ženska strana

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.