Bicikl, muškarci i žene

bicikl muskarci i zene

Autor:

Redakcija
0 Shares

U današnje vreme se često javljaju problemi kod mladih parova prilikom planiranja potomstva. U ovim situacijama je skoro uvek naglasak na zdravlju žene, a samo u malom broju slučajeva na zdravlju muškaraca, ali na žalost čak u trećini slučajeva je problem kod muškaraca. Kada se pojavi ovakva vrsta problema, uglavnom je žena ta koja najpre odlazi kod lekara, kako bi proverila svoje zdravstveno stanje, pa se tek posle počinje sa ispitivanjem stanja muškarca.

Kao i žene i muškarci moraju da obrate malo više pažnje na sopstveno zdravlje, naročito u mesecima pre nego se započne sa planiranjem porodice. Razni spoljašnji, ali i unutrašnji faktori mogu nepovoljno da utiču na samog muškarca i isto tako mogu da prouzrokuju neplodnost ili čak da dovedu do nekih zdravstvenih poremećaja kod novorođenčeta.

Kako se ne bi javili ovi problemi, veoma je bitno da i muškarci preduzmu određene mere u poboljšanju svog zdravlja. Možda malo muškaraca je upućeno u to da vožnja bicikla može u velikoj meri uticati na pojavu problema ovakvih tipova.

Prilikom vožnje bicikla dolazi do trenja što povećava temperaturu testisa, što može imati nepovoljan uticaj na stanje sperme. Zato muškarci izbegavajte vožnju bicikla, kako bi se vaš organizam adekvatno mogao oporaviti i kako bi mogli da imate veliku porodicu. Ovo je možda samo jedna jedina negativna osobina, koja se tiče vožnje bicikla. Kada se ne planira porodica, vožnja bicikla itekako povoljno utiče na zdravlje.

Kada je već beba na putu, muškarci, nemojte se više odricati biciklizma, jer je ovo možda najlakši način bavljenja sportom, pa makar vozili se samo do posla i nazad.

Dok kod muškaraca vožnja bicikla ima negativan uticaj u određenom periodu života, kod žena koje su u drugom stanju ima jako pozitivan efekat.
Ako ste i vi jedna od žena, koja se aktivno bavila sportom, pre trudnoće, nikako nemojte odustati od sporta, samo zato što se trenutno nalazite u drugom stanju.

Naravno u ovakvom stanju potrebno je odabrati neke vežbe, koje su laganije i ne zahtevaju tako veliki napor. Veoma malo žena zna da je dnevna aktivnost podjednako bitna za samu trudnicu i za bebu.

Postoje sportovi koji su izuzetno kontraindikovani tokom trudnoće, kao npr.:planinarenje, ronjenje, skakanje padobranom, tenis, košarka itd. Međutim postoje i oni sportovi, koji su itekako indikovani, poput: joge i pilatesa za trudnice i vožnja bicikla. Ove aktivnosti popravljaju kondiciju i doprinose odgovarajućem snabdevanju organizma sa kiseonikom.

Ako se odlučite za vožnju bicikla, odaberite neku od puteva u prirodi, gde ćete biti okruženi svežim vazduhom. Vožnja bicikla je veoma povoljna za trudnice, jer sedište bicikla može da nosi teret tela, oslobađajući pri tom karlicu od dodatnog opterećenja.

Kada se žene nalaze u drugom stanju, često se žale na to da dobijaju manje pažnje od svog partnera. Biciklizam je jedan od sporotova, sa kojim se mogu baviti podjednako i žene i muškarci, pa zato provedite kvalitetno svaki trenutak sa svojim partnerom, a kada stigne novi član porodice i ono će sigurno uživati u zajedničkim trenucima.

Izvorni link: http://www.venerabike.com/


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.