Pravila o korišćenju kolačića

Naša veb-adresa je: https://www.zenskastrana.com/

Da bi se olakšala upotreba našeg sajta, koristimo kolačiće. To su male jedinice podataka koje vaš pretraživač skladišti na hard drajvu vašeg kompjutera, a koje su potrebne za upotrebu našeg sajta. Koristimo kolačiće da bismo bolje razumeli kako se naš sajt koristi i da bismo omogućili lakši pregled sajta.

Kolačići ne beleže nikakve lične podatke korisnika i nikada se ne skladište prepoznatljivi podaci. Ako ne želite da primate kolačiće, molimo vas da podesite svoj pretraživač interneta tako da briše sve kolačiće sa hard drajva vašeg kompjutera, blokira sve kolačiće ili vas upozori pre no što se kolačić uskladišti. Ako ne želite da menjate primenu kolačića, prosto nastavite ka sajtu.

Šta su kolačići?

Kolačići su mali delovi informacija koje naša internet stranica šalje internet pretraživaču (npr. Internet Explorer, Safari, Google Chrome ili Firefox) na vašem računaru ili uređaju koji koristite kako biste pristupili našoj internet stranici. Kolačići prikupljaju informacije sa vašeg računara ili uređaja o vašim navikama pretraživanja i dozvoljavaju našoj internet stranici da prepozna vaš računar ili uređaj kada ponovo pristupite našoj internet stranici sa istog računara ili drugog uređaja. Više informacijama o kolačićima možete pronaći na: allaboutcookies.org

Kako koristimo kolačiće?

Kolačiće koristimo kako bismo bolje razumeli kako se naša internet stranica koristi i kako bismo pružili bolje iskustvo našim korsinicima. Na primer, koristeći znanje o vašim prethodnim posetama našoj internet stranici možemo prilagoditi sadržaj tako da odgovara vašim potrebama i interesima kada ponovo posetite našu internet stranicu. Imajte na umu da kolačiće ne koristimo kako bismo prikupljali osetljive lične podatke, kao što su zdravstveni podaci. Kolačiće možete onemogućiti koristeći podešavanja na vašem internet pregledaču, mada to može uticati na mogućnost da u potpunosti koristite sve funkcije naše internet stranice.

Naša politika kolačića

Prilikom korišćenja naše internet stranice pristajete na korišćenje „kolačića“ i sličnih tehnologija koje mogu da prate vašu aktivnost. Kolačići su mali delovi informacija koje naš internet server šalje internet pretraživaču (npr. Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox, Safari) na računaru ili uređaju sa kog pristupate našoj internet stranici. Oni nam omogućavaju da prikupimo informacije o vašem uređaju i internet aktivnosti.

Upotreba nekih od ovih kolačića nije strogo neophodna za rad ove internet stranice, ali nam omogućava da vam pružimo bolje iskustvo u pretraživanju. Kolačići mogu biti obrisani ili blokirani promenom podešavanja vašeg internet pretraživača, međutim, u tom slučaju neke funkcije internet stranice neće funkcionisati kako je predviđeno ili nećete biti u mogućnosti da pristupite određenim delovima internet stranice. Informacije prikupljene kolačićima se neće koristiti za identifikaciju ličnosti pojedinaca, a podaci koji se odnose na obrasce korišćenja internet stranice se nalaze pod našom kontrolom. Ovi kolačići će se koristiti u sledeće svrhe:

  • radi poboljšanja upotrebljivosti internet stranice;
  • kako bi vaš uređaj ili računar ostao zapamćen između sukcesivnih poseta; i
  • kako bi bile sprovedene anonimne statističke analize radi unapređenja funkcionalnosti ove internet stranice ili drugih usluga koje se nude putem internet stranice.

Ova internet stranica koristi i Google analitiku (Google Analytics) za čuvanje informacija koje šaljete serveru kada posetite internet stranicu. Ove informacije uključuju IP adresu vašeg uređaja, geolokaciju, pregledane stranice i dokumenta koja su postavljena na internet, izmenjena ili obrisana.

Za više informacija o Google analitici i njihovim pravilima zaštite privatnosti posetite: https://support.google.com/analytics/topic/2919631?hken&ref_topic=1008008

Imajte na umu da kada pristupate internetu i kada kliknete na linkove trećih strana, koji se mogu naći na ovoj internet stranici, te treće strane (uključujući, na primer, kada kliknete na linkove za „deljenje“ internet stranice, članaka ili drugog sadržaja preko Facebook-a, Instagram-a, Twittera-a, Pinterest-a ili drugih društvenih mreža) takođe, mogu koristiti kolačiće na njihovim internet stranicama, nad kojima mi nemamo nikakvu kontrolu.