Home / Poslednji tekstovi / Efikasne vežbe za noge

Efikasne vežbe za noge

Zategnite i oblikujte noge pre letovanja efikasnim vežbama koje vam preporučujemo. Ukoliko redovno izvodite ove vežbe, budite sigurni da ćete privući sve poglede na plaži.

Istezanje

Ispružite desnu nogu u stranu, a levu savijte. Gornjim delom tela lagano se spuštajte udesno, tako da desnom rukom dohvatite prste na nogama. U ovoj pozi ostanite 40 sekundi, a zatim uradite isto i sa drugom nogom. Vežbu ponovite tri puta.

Skokovi

Noge postavite u širini kukova, a ruke ispružite ispred sebe, tako da su dlanovi okrenuti nadole. Skočite uvis što više možete. Ovu vežbu ponovite od 15-20 puta.

Zatezanje butina

Lezite na pod na desnu stranu i oslonite se na podlakticu. Levu ruku stavite ispred sebe, a levu nogu savijte u kolenu. Desnu nogu ispružite i lagano je podižite. Zadržite je nekoliko sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite 20 puta na obe strane.

Postranično zatezanje

Lezite na pod na levu stranu i zategnite stomačne mišiće. Noge treba da budu ispružene i skupljene. Savijte levu ruku i na nju postavite glavu, a desnu ruku postavite na pod, ispred grudi. Savijte desnu nogu u kolenu i povucite je ka kukovima. Ispravite desnu nogu i podignite je u vazduh. Otežavajući desnu nogu u ispravljenom položaju, savijte stopalo i, zatezanjem unutrašnjih mišića butina, spustite je u početni položaj. Vežbu uradite 8-10 puta na obe strane.

Klečeći stav

Spustite se na pod i oslonite se rukama i nogama o podlogu. Ruke su u širini ramena, a kolena u širini kukova. Podignite levu nogu u stranu, sve dok koleno ne bude u visini kukova. Kratko zadržite nogu u tom položaju, a zatim je lagano spustite. Ovu vežbu uradite 15 puta na obe strane.

Podizanje noge

Ispravite se, desnu nogu podignite iza sebe, pa stopalo spustite na stolicu. Ruke stavite na bok. Levu nogu savijte što više možete. Gornji deo tela treba da ostane uspravljen. Vežbu ponovite 15 puta sa svake strane.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top