Tri fizičke aktivnosti za lepo telo

tri fizicke aktivnosti za lepo telo

Autor:

Petra Antić
0 Shares

Niste zadovoljni svojim fizičkim izgledom? Vreme je da to promenite. Izaberite jednu od predloženih aktivnosti i izgledaćete mnogo lepše i bićete zdraviji.

Vožnja bicikla

voznja-biciklaVožnja bicikla višestruko koristi organizmu i pomaže da lepše izgledate. Odlična je za srce i krvotok i povećava energiju ako vozite bar 30 minuta. Vožnja bicikla je korisna za izgradnju mišićnog tonusa celog tela, posebno zadnjice, nogu i butina. Pošto se telesna težina oslanja na sedište, ne opterećuje zglobove.Ukoliko se odlučite za ovaj vid rekreacije, imaćete i bolje pamćenje i koncentraciju.

Šta treba da uradite? Nabavite bicikl koji odgovara vašim fizičkim predispozicijama i uživajte u prirodi. Savetuje se nošenje kacige i štitnika za kolena i laktove. Prekontrolišite svetla na biciklu, kao i kočnice.

Plivanje

plivanjePlivanje je idealna fizička aktivnost za sve, a naročito za gojazne osobe. Deluje povoljno na srce i krvotok, jača muskulaturu, podstiče cirkulaciju i oblikuje telo. Pokreće sve grupe mišića i pomaže onima koji imaju problema sa zglobovima i kičmom. Osim toga, plivanje može da smanji stres.

Šta treba da uradite? Pre nego što počnete da plivate, zagrejte se vežbama. Pijte dovoljno vode jer se potrebe za vodom tokom letnjih meseci povećavaju. Najbolje je da pijete vodu pre i posle plivanja.

Trčanje

trcanjeOvaj jednostavan vid rekreacije doprinosi boljem fizičkom i mentalnom zdravlju: jača srčani mišić, povećava kapacitet pluća, eliminiše stres, smanjuje telesnu masu…

Šta treba da uradite? Pre nego što počnete da trčite, posavetujte se sa lekarom da biste bili sigurni da ne postoje zdravstveni problemi koje bi ovaj vid rekreacije mogao pogoršati. Ako ne postoje zdravstveni problemi, počnite sa kombinacijom trčanja i hodanja, a s vremenom smanjujte vreme hodanja i produžujte vreme trčanja.

Petra Antić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.