Home / Poslednji tekstovi / Vežbe za zdrava leđa

Vežbe za zdrava leđa

Bolovi u leđima su  najčešće posledica dugotrajnog sedenja, nepravilnog držanja tela i nedovoljne fizičke aktivnosti. Vreme je da učinite nešto dobro za svoje telo. Predlažemo vam četiri odlične vežbe za jača i zdravija leđa.

Prva vežba

Spustite se na šake i kolena (šake su ispod ramena, a kolena ispod kukova). Dok uzimate vazduh, ispružite desnu ruku napred, a levu nogu nazad. Prilikom izdisaja, vratite se u početni  položaj. Isto uradite levom rukom i desnom nogom. Ponovite vežbu pet puta.

Druga vežba

Spustite se na ruke i kolena. Vodite računa o tome da vam leđa budu prava, u ravni sa potiljkom. Izvijte torzo, dok uzimate vazduh, i spustite glavu da biste poput mačke izvili leđa. Prilikom izdisaja, podignite glavu i istežite kičmu sve dok se donji deo leđa ne ulubi. Ponovite vežbu nekoliko puta.

Treća vežba

Lezite na leđa, savijte levu nogu u kolenu i položite levo stopalo na pod celom površinom. Ispružite denu nogu, zategnite stomačne mišiće i podignite desnu nogu 20 cm od poda. Ostanite u ovom položaju oko 5 sekundi. Vodeći računa o tome da ne pomerate kukove, lagano spustite desnu nogu. Uradite vežbu deset puta desnom nogom, a zatim i levom.

Četvrta vežba

Lezite na stomak i ispružite ruke ispred tela. Uvucite stomak i dok uzimate vazduh, polako podignite glavu, zatim desnu ruku i levu nogu. Prilikom izdisaja, vratite se u početni položaj. Isto izvediite drugom rukom i nogom. Ponovite vežbu po pet puta obema rukama i nogama.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

One comment

  1. Veoma korisne vezbe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top