Home / Lifestyle / Optimisti žive duže

Optimisti žive duže

Budite optimistični jer naučna istraživanja pokazuju da ljudi koji gledaju pozitivno na život imaju veće šanse da dožive duboku starost. Optimisti imaju takođe bolje mentalno i fizičko zdravlje od pesimista.

  • Srećne osobe imaju veći nivo imunoglobulina A, pa se ređe razbolevaju. Kada se i razbole, oporavak je znatno brži nego kod pesimista.
  • Istraživanja pokazuju da pesimisti imaju 78% veće šanse da se razbole od srčanih bolesti od osoba koje gledaju pozitivno na život. Razlog tome je nivo stresa, koji je tokom suočavanja sa svakodnevnim izazovoma kod optimističnih osoba niži. Takođe, optimisti su u boljoj fizičkoj formi što svakako doprinosi boljem zdravlju.
  • Dokazano je da smeh pozitivno utiče na zdravlje i da jača imunološki sistem. Osobe koje se češće smeju imaju 22 % veće šanse da žive dugo. Smeh deluje blagotvorno na srce i centralni nervni sistem.
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top