Home / Poslednji tekstovi / Tri načina da sprečite depresiju

Tri načina da sprečite depresiju

Ženska strana vam otkriva tri dobra načina da smanjite rizik od pojave depresije.

Konzumirajte kafu

Svakodnevno uživajte u crnom napitku. Dokazano je da kafa pruža brojne zdravstvene koristi: štiti od dijabetesa i kardiovaskularnih oboljenja, stimuliše metabolizam masti i ubrzava mršavljenje. Ispijanje nekoliko šoljica kafe dnevno smanjuje rizik od pojave depresije za 17%.

Redovno vežbajte

Redovno vežbanje smanjuje opasnost od nastanka depresije za 48%. Ne treba zaboraviti ni na svakodnevnu šetnju. Škotski stručnjaci su utvrdili da šetnja pomaže kod lečenja depresije. Oni su pratili psihičko stanje pacijenata sa simptomima depresije. Rezultati ovog istraživanja su pokazali da su oni pacijenti koji su svakodnevno šetali imali manje tegoba u odnosu na one koju su vreme provodili u zatvorenim prostorijama.

Mediteranska tradicionalna ishrana

Mediteranska tradicionalna ishrana je odličan način da sprečite depresiju. Maslinovo ulje i riba obiluju omega-3 masnim kiselinama, pa za 30% smanjuju rizik od pojave depresije. Umesto mesa, jedite ribu – sardine, losos, haringa, tuna i skuša.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top