Home / Ishrana / Povoljan uticaj bademovog mleka na zdravlje

Povoljan uticaj bademovog mleka na zdravlje

Povoljan uticaj bademovog mleka na zdravlje

Bademovo mleko se preporučuje za jačanje imuniteta i mršavljenje, kao i deci u razvoju. Badem je bogat magnezijumom, gvožđem, bakrom, manganom, fosforom, cinkom, kalcijumom, vitaminom E i vitaminima B kompeksa. Bakar i mangan su značajni za aktivnost oksidativnog enzima koji onemogućava delovanje slobodnih radikala. Mangan učestvuje u procesu dobijanja energije iz proteina i ugljenih hidrata pa učestvuje u sintezi masnih kiselina. Takođe, važan je za zdravlje štitne žlezde.

bademovo-mlekoUkoliko pijete bademovo mleko, očuvaćete zdravlje kostiju, zuba i srca. Medicinska istraživanja pokazuju da manjak magnezijuma u organizmu utiče na povećani rizik od srčanog udara i oštećenja srca. Bademovo mleko utiče na regulisanje nivoa holesterola, doprinosi pravilnom radu sistema za varenje i preporučuje se dijabetičarima jer sprečava pojačanu koncentraciju insulina u krvi posle obroka. Takođe, smanjuje rizik od dijabetesa kod zdravih osoba. Redovno konzumiranje ovog mleka uticaće na smanjenje telesne težine zato što monozasićene masti daju osećaj sitosti i sprečavaju prejedanje. Osim toga, mleko od badema doprinosi pravilnom funkcionisanju nervnog sistema.

Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, mleko od badema čuva zdravlje kože i zaustavlja starenje. Ne zaboravite da se koža najviše hrani iznutra. Ovaj lekovit napitak učiniće vašu kosu sjajnom, kožu mladolikom i pružiće vam energiju.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top