Povoljan uticaj bademovog mleka na zdravlje

povoljan uticaj bademovog mleka na zdravlje

Autor:

Redakcija
0 Shares

Bademovo mleko se preporučuje za jačanje imuniteta i mršavljenje, kao i deci u razvoju. Badem je bogat magnezijumom, gvožđem, bakrom, manganom, fosforom, cinkom, kalcijumom, vitaminom E i vitaminima B kompeksa. Bakar i mangan su značajni za aktivnost oksidativnog enzima koji onemogućava delovanje slobodnih radikala. Mangan učestvuje u procesu dobijanja energije iz proteina i ugljenih hidrata pa učestvuje u sintezi masnih kiselina. Takođe, važan je za zdravlje štitne žlezde.

bademovo-mlekoUkoliko pijete bademovo mleko, očuvaćete zdravlje kostiju, zuba i srca. Medicinska istraživanja pokazuju da manjak magnezijuma u organizmu utiče na povećani rizik od srčanog udara i oštećenja srca. Bademovo mleko utiče na regulisanje nivoa holesterola, doprinosi pravilnom radu sistema za varenje i preporučuje se dijabetičarima jer sprečava pojačanu koncentraciju insulina u krvi posle obroka. Takođe, smanjuje rizik od dijabetesa kod zdravih osoba. Redovno konzumiranje ovog mleka uticaće na smanjenje telesne težine zato što monozasićene masti daju osećaj sitosti i sprečavaju prejedanje. Osim toga, mleko od badema doprinosi pravilnom funkcionisanju nervnog sistema.

Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina E, mleko od badema čuva zdravlje kože i zaustavlja starenje. Ne zaboravite da se koža najviše hrani iznutra. Ovaj lekovit napitak učiniće vašu kosu sjajnom, kožu mladolikom i pružiće vam energiju.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.