Home / Kozmetika i nega / Šest loših navika u nezi kože

Šest loših navika u nezi kože

Šest loših navika u nezi kože

Loše navike u nezi kože mogu naneti veliku štetu zdravlju i lepoti. Nismo ni svesni grešaka koje svakodnevno činimo. Nabrojali smo najčešće loše navike većine žena.

Koristite kozmetiku kojoj je istekao rok trajanja

Mnoge žene koriste kozmetičke proizvode kojima je istekao rok trajanja. U tom slučaju povećava se šansa za pojavu osipa i raznih kožnih infekcija. Obratite pažnju ukoliko su vaši kozmetički proizvodi promenili teksturu, miris, boju i sastav.

Ne čistite lice pre odlaska na spavanje

Koliko puta ste zaboravili da uklonite šminku pre odlaska na spavanje? Sigurno mnogo puta! Koži je potrebno adekvatno čišćenje jer se tako sprečava začepljivanje pora i razvoj bakterija.

Koristite previše kozmetičkih preparata

Kada je u pitanju nega kože, ovo je jedna od zaista čestih ženskih grešaka. Koriščenje velikog broja proizvoda za negu može da nanese veliku šteti vašoj koži. Koža mora da diše, a poželjno je upotrebljavati prirodne preparate za negu.

Upotrebljavate prljave četkice za nanošenje šminke

Jednom mesečno treba oprati sve četkice za nanošenje šminke i staviti ih preko noći da se osuše. Tako ćete sprečiti razvoj bakterijskih infekcija. Takođe, ne pozajmljujte šminku drugim osobama.

Uvek nalakirani nokti

Gelovi i lakovi mogu ugroziti zdravlje vaših noktiju. Nokti će usled čestih tretmana biti žućkasti, tanki i lomljivi. Dozvolite noktima da dišu i da se regenerišu bar nekoliko meseci godišnje.

Stalno trljate oči

Svi znamo da je koža oko očiju veoma osetljiva. Ipak, mnoge žene često trljaju oči tokom dana i tako doprinose nastanku bora, tamnih i otečenih podočnjaka, kao i spuštanju kapaka. Odaberite adekvatni preparat za negu oblasti oko očiju.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top