Masaža protiv glavobolje

Autor:

Stefana Ilić
0 Shares

Glavobolja ume da bude jako neprijatna. Glavobolja se najčešće javlja kao posledica neredovne ishrane, brzog života, stresa i lošeg sna. Ukoliko ne možete da uklonite ove faktore, onda uradite nešto prirodno i neškodljivo. Preporučujemo vam masažu protiv glavobolje. Ona će vas opustiti i učiniti da glavobolja nestane.

Masažu glave i slepoočnica možete raditi sami, ali je najbolje da vam pomognu partner ili prijateljica. Potrebno je da spustite glavu u krilo partnera, ležeći na leđima, a možete i da sedite okrenuti leđima partneru. Masažu započnite od slepoočnica. Pokreti neka budu lagani i kružni. Masirajte tako 3 minuta i vodite računa da se koža tog dela ne iritira previše jer onda masaža može postati neprijatna. Partner treba da napipa na slepoočnicama gde se nalazi malo udubljenje. Posle masaže treba da vrhovima kažiprsta pritisne lagano tu tačku. Osetićete kako se bol u prvom trenutku pojačava, a onda lagano popušta.

Nakon ove masaže uradite masažu dela glave iznad čela. Partner treba šakama da uhvati glavu tako da mu samo palčevi ostanu slobodni. Krenite kružnim pokretima, a zatim nastavite vrhovima prstiju lagano ka temenu. Masirajte ovaj deo glave 3 minuta, a onda vrhovima palčeva na mestu gde se oni spajaju iznad čela pritisnite lagano na nekoliko sekundi.

Posle ove masaže glavobolja bi trebalo da nestane. Ukoliko je i dalje ima, nastavite sa masažom temena i potiljačnog dela. Teme se masira takođe, kružnim pokretima, dok se masiranje potiljka radi isto kao i masaža dela iznad čela (kružnim pokretima palčeva). Nakon ovih masaža umor i nervoza nestaju.

Stefana Ilić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.