Home / Poslednji tekstovi / Masaža – melem za telo i dušu

Masaža – melem za telo i dušu

Za iscrpljeno telo nema ničeg boljeg od masaže. Masaža deluje na organizam na različite načine. Priuštite sebi thai, sportsku, masažu toplim kamenjem ili neku drugu vrstu masaže i uverite se u njenu moć.

Masažom protiv stresa

Masaža ublažava simptome depresije, snižava nivo hormona stresa-kortizola, umiruje, otklanja nervozu i stvara osećaj zadovoljstva. Masaža je efikasna u eliminisanju simptoma PMS-a: ublažava promene raspoloženja i smanjuje bolove. Ona takođe pojačava delta-talase koji su povezani sa dubokim snom. Zbog toga se često dešava da zadremamo tokom masaže.

Eliminiše bolove i celulit

Uz pomoć ove metode opuštanja, možete ojačati imunološki sistem. Masaža poboljšava cirkulaciju krvi u organizmu, pomaže da se iz organizma izbace štetne materije i ublažava migrene. Ujedno, svakom masažom se smanjuju bolovi u mišićima i zglobovima, mišićna tkiva se bolje opuštaju, istežu i jačaju, povećava se elastičnost kože i tela. Masaža je korisna i za eliminaciju celulita.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top