Dovedite svoj život u red

Autor:

Redakcija
0 Shares

Neispunjene obaveze, loše navike i problemi u vezi samo nas čine nervoznijim. Krajnje je vreme da svoj život dovedete u red.

Počnite da pišete dnevnik

Da biste se oslobodili nagomilanog stresa, počnite da pišete dnevnik. Stavite svoje misli na papir i odredite šta vam je najvažnije u životu. Zagledajte se nekoliko godina u budućnost i vizualizujte šta biste hteli da postanete i u kakvim prilikama biste želeli da živite. Posvetite neko vreme razmišljanju o tome šta vam se ne dopada u vašem životu i čime biste to mogli zameniti.

Sredite finansije

Novčane brige su jedan od najvećih izvora stresa i bolesti. Zato razumno vodite porodično ili lično računovodstvo. Ne trošite preko svojih mogućnosti. Ukoliko ste u dugovima i ne znate kako da se iz njih izvučete, zatražite stručnu pomoć.

Potrudite se oko svog partnera

Lako je ići linijom manjeg otpora i prelaziti preko promena bez ikakvih komentara i intervencija. Kada se veza raspadne, jedan partner se obično nađe u čudu. Šta se dogodilo? Najčešće je problem samo u komunikaciji. Ponekad deca mogu potpuno zaokupiti pažnju jednog roditelja, često majke, pa da nikad nema vremena za supruga. Zato planirajte da svaki dan provedete barem sat vremena sa partnerom, potpuno posvećeni jedno drugom.

Napravite red u svom prostoru

Napravite red u svom prostoru pa ćete tako uvesti red i u svoj život. Oslobodite se suvišnih stvari. Ukoliko neki komad odeće niste obukli više od dve godine, to znači da vam on nije potreban. Ne bacajte odeću već je ponudite nekoj humanitarnoj organizaciji. Bacite samo ono što procenite da više niko ne bi nosio.

Smanjite stres

Zdravom ishranom i redovnim vežbanjem sigurno ćete umanjiti stres. Posvetite vreme jogi, brzom hodanju ili trčanju. U smanjenju stresa pomoći će vam i disanje. Pravilno disanje obezbeđuje osećaj sigurnosti i smirenosti. Tri minuta slušajte sopstveno disanje. Zatvorite oči i dišite duboko. Udišite kroz nos i izdišite na usta. Zapazićete da se puls usporava, telo opušta i moždana aktivnost smiruje. Ovu vežbu ponovite više puta tokom dana.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.