Home / Kozmetika i nega / Vitamini za negu lica i savršenu kožu

Vitamini za negu lica i savršenu kožu

Svaka žena želi blistavu i svežu kožu, ali većina njih, nažalost, ima problema s borama i nečistoćama na koži. Kao i svi drugi organi i koža stari. Na starenje kože utiču neadekvatna ishrana, stres, pušenje, konzumiranje alkohola, fizička neaktivnost, zagađenost vazduha i izlaganje suncu. Posledica svega toga je izborana koža, bez svežine i elastičnosti sa crvenilom… Nastalu štetu možete popraviti ukoliko svakodnevno ubrizgavate koži vitamine. Vitamini garantuju svilenkastu kožu, uklanjaju bore, jačaju kosu, usporavaju starenje i čuvaju zdravlje. Dermatolozi tvrde da su koži najpotrebnija 3 vitamina – A, B i E.

Vitamin A sprečava stvaranje bora

Vitamin A pospešuje stvaranje kolagena i pokreće cirkulaciju u koži, zbog čega se u kozmetičkoj industriji koristi retinol za proizvodnju krema koje čuvaju elastičnost kože. Osim što je čest sastojak krema, vitamin A sadrži mnoge namirnice ali važno je ne preterivati sa njegovim unošenjem zato što tada isušuje kožu.

Vitamin B pospešuje hidrataciju

Vitamin B je prava dragocenost za kožu. Zašto? Ovaj vitamin ublažava crvenilo i razdraženost kože. Daje koži vlažnost i samim tim čini kožu nežnom i glatkom.

Vitamin E podmlađuje kožu

Vitamin E štiti kožu od starenja neutralisanjem slobodnih radikala i sprečava nastanak bora. Takođe, ovaj vitamin sprečava oksidacione procese i starenje, i regeneriše kožu.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top