Saveti za savršene noge

Autor:

Redakcija
0 Shares

Nema žene koja ne želi da ima savršeno izvajane i vitke noge. Dajemo vam četiri odlična saveta koji će vam pomoći da svoje noge doterate do perfekcije.

Rešite se celulita

Celulit najstaje pod uticajem ženskih hormona i slabe cirkulacije. Možete ga se rešiti ukoliko svakodnevno mažete anticelulit kremu sa ekstraktima zelenog čaja ili kofeina. Kreme protiv celulita povećavaju elastičnost i sprečavaju stvaranje masnih naslaga. Područja tretirana anticelulit kremom pokazuju znake poboljšanja nakon nekoliko nedelja svakodnevne upotrebe.

Ne zaboravite na depilaciju

Perfektno izdepilirane noge su apsolutni imperativ. Dlačice ćete najbrže ukloniti brijačem, a možete da koristite i aparat za depilaciju i vosak. Ako ste odlučili da dlačice uklonite brijanjem, to ćete najefikasnije uraditi na sledeći način: prislonite brijač na kožu i nežnim pritiskom povucite ga u smeru suprotnom od rasta dlake. Noge isperite hladnom vodom i još jednom pređite brijačem. Na taj način uklonićete dlačice sve do korena. Nakon brijanja koristite tonik bez alkohola.

Čučnjevi zatežu butine

Za savršen izgled nogu potrbna je svakodnevna fizička aktivnost. Čučnjevi su idealna vežba za zatezanje mišića butina. Vežba koju predlažemo aktivira mišiće unutrašnjeg i spoljašnjeg dela butina. Razmaknite noge više od širine ramena. Neka stopala budu paralelna, a ruke sklopljene u visini grudi. Podignite se na prste i spustite se u čučanj. Dok ste u ovom položaju izbacite kolena sa strane, a zatim ih povucite u početni položaj. Ponovite 5 – 8 puta, a potom se vratite u uspravan položaj. Vežbu možete ponoviti 8 – 10 puta.

Masaža za vitke noge

Masaža podstiče izbacivanje nagomilane tečnosti iz organizma i doprinosi lepšem izgledu vaših nogu. Uhvatite kožu prstima i lagano je povlačite ka sebi i to od članaka nagore. Limfnu cirkulaciju ćete podstaći na sledeći način: obuhvatite nogu obema rukama, pa palčevima pritiskajte kožu.


Jedan Ping

  1. Pingback: Tweets that mention Saveti za savršene noge | Ženska strana -- Topsy.com

1 Komentar

  1. Aleksic Ivana Reply

    Pored vas,svaka novina je suvisna,svaka cast,super ste,sve na jednom mestu! Puno uspeha u daljem radu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.