Home / Poslednji tekstovi / Prirodni lekovi za opekotine od sunca

Prirodni lekovi za opekotine od sunca

Višečasovno sunčanje neminovno vodi ka pojavi nepoželjnih pojava na koži. Osim pega, plikova i crvenila, javljaju se i opekotine. Predlažemo vam prirodne lekove koji ublažavaju i leče opekotine od sunca.

Obloge od krastavca

Krastavac može da ublaži opekotine od sunca. Isecite krastavac na kolutove i nanesite na kožu. Tako ćete ublažiti upalu i hidrirati kožu. Slično dejstvo ima i svež, oljušten krompir.

Aloe vera gel za opekotine

Gel od aloe vere efikasno leči opekotine od sunca. Napravite preparat na sledeći način: 12g gela aloe vera pomešajte sa kašičicom jabukovog sirćeta i sa pola kašičice lavandinog ulja. Dodajte 2 kapsule vitamina E, pa smesu nanesite na kožu.

Kiselo mleko ublažava opekotine

Odličan lek za ublažavanje opekotina od sunca je kiselo mleko. Gusto i hladno kiselo mleko nanesite na problematične delove kože i sačekajte da se osuši.

Maslinovo i lavandino ulje

Maslinovo i lavandino ulje su proverena sredstva za lečenje opekotina od sunca. Za izgorelu kožu tela umutite maslinovo ulje, pšenično brašno, mleko i belance u homogenu masu. Preparat nanesite na kožu.

Neven – lekovita biljka

Dobar lek za ublažavanje opekotina su i obloge od nevena. Neven sadrži karotinoide, flavonoide, saponine, eterična ulja i doprinosi oporavku kože. Takođe, podstiče epitelizaciju kože. Izlečite opekotine od sunca oblogama od nevena. Dve šake cveta ove biljke prelijte litrom ključale vode. Sačekajte da se čaj ohladi. Procedite čaj, natopite gazu i stavljajte obloge na izgorelu kožu. Dobar lek za opekotine jesu i obloge od zelenog čaja i nane.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top