Home / Ishrana / Namirnice koje vraćaju mladost

Namirnice koje vraćaju mladost

Koža vam je suva, pojavljuju vam se bore i izgledate starije nego što jeste? Postoji rešenje za mladoliku kožu. Mnogobrojna naučna istraživanja su dokazala da pravilnom ishranom možete vratiti vreme. Uz pomoć sledećih namirnica vaša koža će izgledati mnogo mlađe i lepše.

Losos

Ukoliko jedete lososa jednom nedeljno, krema za podmlađivanje vam neće biti potrebna. Losos je bogat omega 3 mastima i pomaže u borbi protiv starenja. Značajan je zbog prostaglandina koji sprečavaju upale i isušivanje kože.

Semenke suncokreta

Semenke suncokreta su bogate bazičnim masnim kiselinama koje su potrebne suvoj koži ili koži sa flekama. Takođe, sadrže cink koji potpomaže zaceljivanje, kolagen, vitamin E i selen. Ako često jedete semenke suncokreta, vaša koža će sigurno izgledati zdravije i lepše.

Avokado

Avokado je dobar izvor antioksidanata koji usporavaju starenje. Sadrži glutation koji ima detoksikaciono dejstvo i vitamin E. Pored ovoga, avokado je dobar izvor vitamina C, B6 i magnezijuma koji je značajan za gradnju hormona sreće, serotonina i dopamina.

Pomorandže

Pomorandže su bogate vitaminom C. Ovaj vitamin je jedan od najmoćnijih antioksidanata. Pomaže u izgradnji kolagena, koji je značajan za zategnut izgled kože. Vitamin C štiti od virusnih infekcija, srčanih bolesti, katarakte i bronhitisa. Pojedite dve pomorandže dnevno i zadovoljićete dnevne potrebe za vitaminom C.

Borovnice

Borovnica se nalazi na vrhu liste obojenog voća po sadržaju antioksidanata. Bogate su vitaminom C i glikosaminoglikanom koji održava elastičnost kože. Jedite ih kad god možete i dekorativna kozmetika vam neće biti potrebna.

Spanać

Antioksidanti, lutein i zeksantin koje sadrži spanać usporavaju starenje i produžavaju život. Istraživanja su dokazala da je spanać koristan u borbi protiv slabljenja vida, pa ga treba jesti stalno.

Petra Antić

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top