Home / Kozmetika i nega / Prirodnim maskama do lepše kože

Prirodnim maskama do lepše kože

Proizvode za negu kože možete napraviti i sami! Evo nekoliko recepata.

Maska od badema – za suvu kožu

Badem je bogat vitaminom E (koji deluje antioksidantno), vitaminima B kompleksa i mineralima (kalcijum). Sameljite bademe po 2 kapi eteričnog ulja ruzmarina i nevena. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Nanesite je na vlažno lice i rasporedite kružnim pokretima. Ostavite desetak minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od banane – za umornu kožu

Banane nisu samo ukusne, već su i odlično sredstvo za ulepšavanje. One su bogate vitaminima A, B i C i kalijumom koji koži daje mekoću i svež izgled. Ispasirajte bananu viljuškom i nanesite masu na lice. Ostavite da deluje 15 minuta, a onda je isperite pomoću mlake vode.

Med i limun – za masnu kožu

Kašičicu meda pomešajte sa kašičicom limunovog soka i dodajte malo mleka. Polako mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Pažljivo nanesite na lice i vrat. Nakon deset minuta očistite kožu mlakom vodom.

Maska od kivija – za regeneraciju kože

Ako imate bore, napravite masku za lice od kivija. Oljušten kivi ispasirajte viljuškom i iscedite višak vode. Dodajte kašičicu meda. Nanesite masku na lice, ostavite da deluje dvadesetak minuta, a zatim isperite.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Marija Stojanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top