Home / Poslednji tekstovi / Prirodni lekovi iz kuhinje

Prirodni lekovi iz kuhinje

Uz pomoć recepata narodne medicine možete izlečiti mnoga oboljenja kože, otkoniti stomačne tegobe i ojačati imunitet. Ovi prirodni lekovi provereno pomažu.

Beli slez leči kožna oboljenja

Beli slez primenjan spolja kao oblog pomaže kod lečenja svih vrsta kožnih i potkožnih čireva, kao i opekotina. Takođe, olakšava i umiruje bolove. Supenu kašiku sitno nastruganog korena belog sleza pomešajte sa medom, sve dok se ne dobije kašasta masa. Kašu namažite na lanenu krpu i položite na obolelo mesto. Oblog se menja na svaka 2-3 sata.

Đumbir otklanja stomačne tegobe

Čaj od đumbira se koristi kao lek protiv stomačnih tegoba, uključujući putnu mučninu i jutarnju mučninu kod trudnica. Supenu kašiku sveže izrendanog đumbira stavite u 2dl tople vode. Ostavite da stoji 10 minuta, a zatim procedite.

Bundeva leči proširene vene

Sirovo bundevino meso izgnječeno kao kaša odličan je oblog za umorne noge, proširene vene i za gangrenozna mesta po telu. Meso bundeve možete koristiti i za lečenje čireva i gnojnih upala.

Limun i med jačaju imunitet

Ukoliko želite da ojačate imunitet, pripremite smesu od 4 limuna, 300g orha, 150g suvog grožđa i 200g sveže šargarepe. Sve sameljite i dodajte kilogram meda da masa postane dovoljno kompaktna kako biste je lakše uzimali poput sirupa. Jedite dnevno tri puta po jednu kašiku pre jela. Deca ovaj lek uzimaju na isti način, ali kafenu kašičicu.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top