Home / Lifestyle / Ples za dobro raspoloženje

Ples za dobro raspoloženje

Stručnjaci tvrde da ples ima mnogobrojne pozitivne efekte na um i telo. Navodimo nekoliko razloga za što češće plesanje.

Ples se od davnina koristi za vraćanje dobrog raspoloženja i za emotivno oslobađanje. Posebno je pogodan za osobe koje su izložene mentalnom naporu, kao i za osobe koje teško izražavaju svoja osećanja. Ples snižava nivo hormona stresa i jača samopouzdanje i kreativnost. Tokom slušanja muzike aktivira se hormon sreće i prirodnog sredstva protiv bola- endorfin, a fizička aktivnost pokreće prenos neurotransmitera kroz telo. Već nakon kratkog perioda plesanja, osećaćete se bolje, a to znači da će i vaš odnos prema drugim osobama biti mnogo bolji.

Plesom možete dovesti liniju do savršenstva. Umesto klasičnih vežbi za telo, izaberite salsu, zumbu, tango, trbušni ili irski ples. Uz pomoć plesa ojačaćete mišiće, srce i krvotok i oslobodićete se suvišnih kilograma.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top