Home / Kozmetika i nega / Nega kože posle sunčanja

Nega kože posle sunčanja

Koži posle sunčanja treba pružiti adekvatnu negu. Savetujemo vas kako da izbegnete perutanje i sačuvate preplanulu boju.

Tuširanje mlakom vodom

Nakon povratka sa plaže istuširajte se mlakom vodom. Možete koristiti i kremasti gel za tuširanje. Hladna voda na kraju tuširanja će pokrenuti cirkulaciju kože i učiniti je svežijom. Posle tuširanja  izbegavajte grubo brisanje peškirom jer može izazvati perutanje kože. Pustite da vam se koža sama osuši, pa nanesite hidratantno mleko za telo da biste sprečili isušivanje. Mleko za telo treba da sadrži vitamine (A i E) i koenzim Q10. Sačekajte da koža upije sredstvo, pa se obucite.

Nega lica posle sunčanja

Licu je neophodna posebna nega nakon sunčanja. Da biste neutralisali negativan uticaj slobodnih radikala i povratili svežinu, upotrebljavajte lagane hidratantne kreme za lice. Dobro je nanositi i maske za lice. Na primer, napravite masku za lice od izgnječenog paradajza i jedne kašike ulja i mleka. Nanesite je na lice, držite 20 minuta, pa isperite koristeći naizmenično toplu i hladnu vodu.

Pravilna ishrana

Za lepotu kože veoma je važna i pravilna ishrana. Pijte mnogo tečnosti, najbolje vodu , prirodne sokove ili zeleni čaj. Jedite hranu koja je bogata antioksidantima. Zahvaljujući svežem voću i povrću (dinja, breskva, kajsija, papaja, marelica, paradajz, šargarepa, paprika…), žitaricama i mlečnim proizvodima, poboljšaćete regeneraciju ćelija i sačuvaćete preplanulu boju.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top