Home / Kozmetika i nega / Nega dekoltea

Nega dekoltea

Kožu dekoltea treba negovati svakodnevno. Koža ovog dela tela je tanka i lako gubi vlagu. Saznajte kako da vaše grudi izgledaju lepo i privlačno.

Negujte dekolte

Redovno nanosite na kožu vrata i dekoltea kremu sa vitiminima A, C, E i B5. Odlična je i krema koja sadrži beta-glukan (prirodni ekstrakt kvasca) jer jača spoljašnji epiderm. Takođe, nemojte nanositi previše parfema na dekolte da biste izbegli isušivanje kože.

Vežbajte

Vežbe jačaju mišiće i stavljaju grudi u prvi plan. Predlažemo da radite sklekove. Najbolje je da sklekove radite sa kolenima oslonjenim na pod (ženski sklekovi). Za početak, uradite 15 sklekova. Standardne sklekove možete raditi tek kada steknete snagu.

Terapija vodom

Naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom, tzv. hidroterapija ubrzava cirkulaciju. Tuširajte grudi nekoliko minuta kružnim pokretima. Tuširanje završite hladnom vodom, to ne bi trebalo da traje duže od 10 sekundi. Terapija vodom čini kožu zategnutom i jačom.

Jabuke za čvrste grudi

Jednom nedeljno na kožu vrata i grudi nanesite masku od dve rendane jabuke. Masku ostavite da deluje 20 minuta, a zatim pre nego što sperete masku, izmasirajte grudi. Jabuka sadrži kiseline koje hidriraju kožu. Osim toga kiseline iz jabuka vrše i blagi piling. Ukoliko imate sitne bore na dekolteu, stavite obloge od maslinovog ulja i prekrijte ih toplim peškirom. Ostavite da deluje 10 minuta, isperite vodom.

Petra Antić

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top