Najbolji afrodizijaci

Autor:

Stefana Ilić
0 Shares

Poznato je da pojedine namirnice imaju afrodizijačko dejstvo i da se njihovom upotrebom jača seksualna želja. Uživajte u hrani koja budi strast.

Badem

Badem sadrži magnezijum, fosfor, cink, vitamin E koji poboljšavaju funkcije polnih organa. Magnezijum iz ove namirnice podiže nivo serotonina u organizmu. Badem sadrži arginin koji povečava protok krvi i sprečava nastanak erektivne disfunkcije. Ovaj sastojak može da poveća i broj spermatozoida.

Čokolada

Čokolada sadrži supstance kao što su kakao, kofein, teobromin i serotonin. Ona je bogata noradrenalinom koji utiče na poboljšanje raspoloženja i budi seksualnu želju. U svom sastavu čokolada ima feniletilamin ili „hemikaliju ljubavi“, koja deluje kao stimulans.

Banana

Istraživanja su dokazala da banane obiluju enzimom bromelainom, koji pojačava libido kod muškaraca, a bogate su i vitaminom B koji je neophodan za proizvodnju seksualnih hormona.

Smokve

Smokve imaju jaka afrodizijačka svojstva. Veoma su kalorične. Istočni narodi smatraju ih za rajsko voće. Smokve su bogate aminokiselinama, za koje se smatra da pojačavaju erekciju kod muškaraca.

Lubenica

Istraživanja pokazuju da lubenica ima jaka afrodizijačka svojstva. Ona sadrži citrulin, sastojak koji opušta krvne sudove i koji sprečava erektivnu disfunkciju. Lubenica sadrži vitamin C i A, beta-karoten i štiti telo od dehidratacije.

Čili papričice

Čili papričice se smatraju najjačim seksualnim stimulansom. One sadrže aktivnu materiju kapsaicin koja uvećava seksualnu moć. Papričice pospešuju izlučivanje hormona sreće, a ubrzavaju i metabolizam.

Najbolji afrodizijaci na Ženska strana


3 Komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.