Home / Lifestyle / Kućni ljubimci ublažavaju stres

Kućni ljubimci ublažavaju stres

Brojna istraživanja pokazuju da kućni ljubimci pozitivno utiču na psihičko i fizičko zdravlje. Zato, što pre, nabavite kućnog ljubimca: psa, mačku, kanarinca, ribice…

Antistres terapija

Kućni ljubimci smanjuju stres i nervozu. Potrebno je da se družite sa svojim kućnim ljubimcem samo pola sata dnevno. Utvrđeno je da je emocionalna inteligencija na višem nivou kod osoba koje imaju kućnog ljubimca nego kod onih koje ga nemaju.

Kućni ljubimci snižavaju krvni pritisak i popravljaju raspoloženje

Kućni ljubimci snižavaju visok krvni pritisak, štite od srčanog udara i popravljaju raspoloženje. Stručnjaci kažu da druženje sa životinjama povećava nivo hormona sreće. Ukoliko povedete svog ljubimca na posao, sigurno će se povećati vaša motivacija i produktivnost na radnom mestu.

Šetnjom do lepše figure

Vlasnici pasa su manje skloni gojaznosti i imaju bolju kondiciju nego osobe koje nemaju psa, zato što ih redovno izvode u šetnju.

Vlasnici ljubimaca su društvenije osobe

Vlasnici kućnih ljubimaca su društvenije i opuštenije osobe. Vodeći psa u šetnju, možete upoznati zanimljive ljude i sklopiti prijateljstva.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top