Home / Ishrana / Greške koje pravimo tokom dijete

Greške koje pravimo tokom dijete

Greške koje pravimo tokom dijete

Uporno držite dijetu, a nema rezultata? Najverovatnije pravite neku od čestih grešaka tokom držanja dijete.

Preskačete obroke

Mislite da ćete ako preskačete obroke brže smršati?  Preskakanje obroka oduzima energiju i usporava metabolizam. Jedite pet puta tokom dana-najbolje tri glavna obroka i dve užine. Nikako nemojte jesti hranu dok je pripremate ili direktno iz frižidera, već iz tanjira dok sedite za stolom.

Pijete zaslađena pića

Ukoliko pijtete zaslađena pića, mnogo teže ćete izgubiti suvišne kilograme. Šećer u rastopljenoj formi ne aktivira tipične signale za sitost, zato nemamo osećaj da smo konzumirali mnogo kalorija. Bolje je da se opredelite za običnu ili gaziranu vodu.

Verujete u brze dijete

Zaboravite na brze dijete! Iako ove dijete omogućavaju da za kratak period izgubite suvišne kilograme, veoma su štetne, a rezultati su kratkoročni. Uostalom, one će vam doneti nervozu, umor, iznemoglost, depresiju…

Ne unosite ugljene hidrate

Ukoliko ste potpuno izbacili ugljene hidrate iz ishrane, sigurno se osećate bezvoljno i umorno. Hormoni koji regulišu mršavljenje se mogu poremetiti, pa će gubljenje kilograma biti teže. Tokom dijete jedite ječam, ovas i raž.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top