Feng šui – vrata su usta kuće

Autor:

Neven
0 Shares

Ulazna vrata u kuću ili stan se u Kini nazivaju usta kuće. To je zbog toga što ona prema Feng Shui filozofiji predstavljaju prolaz  kako pozitivnoj tako  i negativnoj  energiji. Ulazna vrata su mjesto na kojem treba obezbjediti  nesmetan protok pozitivnoj  energiji.  Treba ih postaviti tako da ona štite od prolaza negativne energije. Vrata trebaju biti dosta prostrana da nakupljena negativna energija što prije ode iz vašeg doma.

Prvi savjet za određivanje mjesta ulazanih vrata pri samom planiranju izgradnje vašeg doma je taj da ona  treba da budu postavljen tako da nema nikakvih prepreka na ulazu u vašu kuću ili stan. To znači da trebate imati dosta prostora za akumulaciju vazduha. Toliko prostora da se vrata mogu uvijek širom otvoriti tako da se kuća može lako i brzo provjetriti. Nikada nemojte postaviti ulazna vrata na dnu stepeništa jer to negativno utiče na zdravlje ukućana. Ovo je i veoma logično jer je neugodno ući u kuću kada vas sa ulaznih vrata odmah dočekaju stepenice. Ukoliko je baš neophodno da se vrata ovako postave onda je potrebno postaviti prag visine do 2 cm. ovim ćte otežati  protok negativnoj energiji. Takođe, ukliko su vrata postavljena na vrhu stepenica, onda ćete negativan uticaj izbjeći sa okruglim ogledalom na spam vrata. Ogledalo će tako jednostavno odbijati negativnu energiju.

Što se tiče mjera ulaznih vrata u odnosu na strane svijeta prepeporučuje se položaj vrata u smjeru sjeverozapada. Ovaj smjer simboliše patrijahalnu porodicu, gdje je „glava kuće“ upravo najstariji član porodice ili otac. To znači da njega  ukućani mnogo poštuju i da su ostvarene čvrste veze u porodici.  Ukiliko su vrata potavljena u smjeru sjevera onda vam prijeti opasnost od melanholije, izuzetne apatije koja može dovesiti do međusobnog udaljavanja ukućana. U ovom slučaju, savjetuje se poboljšanje uticaja negativnie energije tako što ćete obojati vrata u boju Zemlje. Takođe, možete u predsoblju staviti mali kristal koji će dodatno osvjetiliti ulaz i time neutralisati melanholićnost vašeg doma.

Sjeveroistočna strana ulaznih vrata je okrenuta ka spoljašnjem svijetu. U ovakvoj kući imate osjećaj kao da su stanari na vječnoj vjetrometiti spoljnog svijeta. Za mlade bračne parove ovo može biti veoma dobar podsticaj za unapređenje znanja i obrazovanja cjelokupne porodice.

Istočna strana je takođe veoma korisna za mlade ukućane koji žele da ostvare upjeh u svojoj karijeri,prvenstveno napredak u finansijskom smislu. Južni položaj vrata vašoj porodici može donijeti slavu. Međutim, potrebno je biti obazriv da se želja za priznanjem previše ne razbukta i ne donese razdor u porodici. Ovi elementi vatre mogu se ublažiti elementima vode. Dakle, obojite vaša vrata u nebesko plavu boju i time unesite mir i sklad u vaš dom.

Jugozapad je veoma povoljan položaj jer doprinosi čvrstim porodičnim odnosima. Iza ovih vrata nalazi se stabilna porodica kojoj je stub majka. Ukoliko identitet majke postane isuvše snažan potrebno je vrata obojiti u boje drveta da bi se time pojačala ona muška, očeva strana porodice. Romantične i strasne odnose roditelja sa mnogo djece sakrivaju vrata u smjeru zapada. Ovakvi domovi imaju sve uslove za razvijanje umjetničkog, kreativnog duha. Obojite vaša vrata u Zemljane boje da bi spriječili previsok let u visine i time obezbjedte čvrste temelje vašoj porodice.

Odredite položaj vaših ulaznih vrata i unesite pozitivne promjene u dom pomoću Feng Shui savjeta. Ne dozvolite da se usta vaše kuće hrane negativnom energijim.  Zaštite se jednostavnim trikovima i obezbjedite zdravu hranu za ulazna vrata jednog porodičnog gnijezda.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.