Home / Kozmetika i nega / Savršena šminka za leto

Savršena šminka za leto

Savršena šminka za leto

Tokom leta treba izbegavati tešku šminku koja ne dozvoljava koži da diše. Koža lica takođe treba, pre nanošenja šminke, dobro da se pripremi. Savetujemo vas kako da se šminkate tokom letnjih dana.

Najbolji su mineralni puderi

Za letnje šminkanje su idealni mineralni puderi za mat izgled kože. Takođe, dobar izbor je i tonirana krema sa zaštitnim faktorom, koja štiti kožu od sunca, pokriva sve nepravilnosti i obezbeđuje prirodan izgled kože.

Kremaste senke i olovke za oči

U toplim letnjim danima koristite postojane kremaste senke. Boja peska, breskve i ružičasta odličan su izbor za dan. Dobro je koristiti raznobojne olovke za oči, a možete odabrati i ajlajnere u boji koji se ne tope. Maskara neka bude vodootporna i nanesite je u malim količinama. Idealna je jer znoj i voda na nju ne utiču.

Bronzer za obraze

Najbolji izbor za letnje dane je bronzer. Nanesite ga ispod jagodične kosti, jer na taj način obrazi postaju izraženiji. U zavisnosti od boje kože, možete koristiti i rumenilo.

Sjaj za usne

Tokom letnjeg perioda najbolje je koristiti sjaj u boji za usne ili balzam sa zaštitnim faktorom. Ukoliko ipak želite da naglasite usne, uradite sledeće: nanesite na usne hidratantni balzam, pa iscrtajte usne olovkom u nijansi ruža ili u boji kože. Zatim, četkicom nanesite ruž za usne. Tankim slojem papirne maramice pokupite višak boje, pa nanesite još jedan sloj ruža.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top