Zašto treba da odete sami na odmor

zasto treba da odete sami na odmor

Autor:

Redakcija
0 Shares

Samo pomislite koliko zabavno može biti bez nekoga sa kim se stalno raspravljate o tome sta ćete jesti. Ako izaberete pravu destinaciju, samački odmor nije zastrašujuć uopšte. Naravno, to zahteva dosta hrabrosti. Saznajte koje su to koristi ako sami odete na odmor.

Zašto je samački odmor dobar?

1. Niko vam ne smeta

Samo jedna od prednosti je što ne morate da čekate vaše prijatelje. Možete se probuditi kad god želite, možete izaći napolje kad god želite, možete jesti ono što želite.

2. Mnogo sopstvenog vremena

Ako provodite sami vreme u nepoznatoj zemlji, dobijate mogućnost da razmišljate i da cenite ono u čemu uživate.

3. Veće šanse za sticanje novih prijatelja

Upravo zato što ste sami i niste vezani za nekog saputnika, verovatno ćete steći mnogo novih prijatelja i više ćete razgovarati sa drugim ljudima usput. Iskoristite tu šansu!

4. Naučićete da vrednujete novu kulturu

Svet je veliki. Veoma je lako osetiti se malim u nepoznatoj zemlji, ali iskustvo uvažavanja kulturnih razlika i upoznavanje nove sredine, njene istorije, jezika i ljudi biće važnije od suvenira koje kupite.

5. Kuća je tamo gde je srce

Dani, nedelje ili čak meseci provedeni daleko od rodnog mesta, učiniće da više cenite prijatelje i porodicu kod kuće. Nije neuobičajeno da čujemo ljude da kažu da im nedostaju kreveti kada nisu kod kuće.


1 Komentar

  1. Mariola Reply

    Sasvim ste u pravu. Uradila sam to jednom, i odmorila se i provela kao nikad. S kim god da idem na odmor, moj ritam je uvek drukčiji, tako da se ni sa kim ne uklapam. I onda mi ceo odmor prođe u prilagođavanju nekome, što ne moram da radim kad odem sama. Da znate da ću da vas poslušam, ionako još uvek nisam napravila nikakav aranžman za ovogodišnji odmor. Idem sutra da uplatim aranžman i rezervišem kartu za royal charter service. To je pravi odmor po meri čoveka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.