Home / Kozmetika i nega / Zaštitite kosu od sunca

Zaštitite kosu od sunca

Tokom letnjih meseci kosi je potrebna efikasna zaštita od UV zračenja. U vrelim danima koristite preparate koji sadrže zaštitni faktor, čuvaju sjaj i čvrstinu kose i sprečavaju njeno isušivanje. Šamponi, balzami i sprejevi za zaštitu učiniće da vaša kosa tokom leta ostane blistava i zdrava.

Skratite krajeve kose

Pre i posle letovanja skratite rascvetale krajeve kose. Rascvetali krajevi najlakše se primete kada je kosa suva. Prepustite frizeru da proceni koliko treba da skrati krajeve.

Zaštitite kosu šeširom

Maramja ili šešir zaštitiće vašu kosu od štetnih UV zraka. Izaberite šešir koji ne steže glavu i ne ometa normalnu cirkulaciju.

Koristite balzam sa UV zaštitom

Tokom leta svakodnevno koristite balzam. Najbolji su balzami koji se ne ispiraju.

Sačuvajte sjaj kose

Kosu perite mlakom vodom, a ukoliko je na kraju prelijete hladnom sačuvaćete joj vlažnost i sjaj.

Izbegavajte fen i figaro

Tokom leta kosu sušite prirodno. Fen koristite samo kada je kosa 90% suva. Pre oblikovanja nanesite na kosu sprej. Ovog leta u trendu su neobavezne frizure, pa fen, figaro i presu koristite što ređe.

Nosite kapu za plivanje

Dok plivate kosu zaštitite kapom. Nakon kupanja, obavezno je isperite. Tako ćete izbeći oštećenja koja uzrokuju sunce i slana voda.

Marija Stojanović

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Marija Stojanović

3 comments

  1. Možete li mi reći kakav tačno balzam da koristim  , a imam dugacku , pravu i plavu kosu ?

    • Odaberite balzam koji obnavlja dužinu kose i oporavlja krajeve. Predlažemo Nivea long repair balzam za dugu i oštećenu kosu.Orizanol, keratin i babasu ulje neguju i štite svaki deo kose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top