Home / Kozmetika i nega / Vratite sjaj farbanoj kosi

Vratite sjaj farbanoj kosi

Da bi bila sjajna i zdrava, farbana kosa zahteva posebnu negu. Najbolja pakovanja za farbanu kosu možete da napravite sami. Kamilica, hmelj, kafa i kana su klasične biljke za negu kose. Savetujemo vas kako da brinete o farbanoj kosi na pravi način.

Hmelj za crnokose

Crna kosa ponekad deluje suviše mat, pa treba koristiti preparate koji će joj vratiti sjaj. Osvežite boju polutrajnom farbom i koristite regeneratore.

Jednom mesečno napravite pakovanje za zdravu i sjajnu crnu kosu. Pomešajte 2 kašike piva s pola litra vode. Ovu smesu nanesite na kosu i ostavite da deluje 10 minuta. Isperite kosu vodom kako biste izbegli karakterističan miris. Ovo pakovanje povećava volumen i vraća sjaj kosi.

Kamilica za plavuše

Kosi farbanoj u plavo treba posvetiti najviše pažnje. Plava boja se brzo ispira i kosa često poprima žučkast ili zelenkast ton.

Napravite pakovanje koje će učiniti da vaša kosa izgleda zdravo i sjajno. Jednom nedeljno farbanu kosu isperite čajem od kamilice.Kamilica regenerise plavu kosu i daje joj volumen. Šaku sveže kamilice prelijte sa 0.5l vruće vode. Sačekajte 10 minuta, pa onda ocedite. Posle pranja čajem isperite kosu.

Kafa za smeđokose

Ako ponekad upotrebite polutrajnu farbu, osvežićete boju kose. Takođe, koristite hidratantne šampone, regeneratore i pakovanja za kosu.

Napravite pakovanje od kafe da bi vaša kosa bila blistava. Skuvajte 2dl kafe, ohladite je i pomešajte s jednim jajetom. Smesu utrljajte u suvu kosu i uvijte u foliju. Ostavite da deluje 20 minuta pa isperite.

Kana za crvenokose

Crvene farbe se najteže održavaju i najbrže ispiraju. Zato je potrebno da brinete o održavanju intenziteta boje. Ovoj boji neophodna je posebna nega kada je izlažete suncu.

Kana crvenoj kosi daje sjaj i zdrav izgled. Pomešajte kanu s vodom i ostavite da deluje 40 minuta. Dobro isperite. Jednom mesečno stavljajte ovo pakovanje.

Marija Stojanović
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Marija Stojanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top