Home / Kozmetika i nega / Ublažite crvenilo očiju

Ublažite crvenilo očiju

Veštačke suze i kapi protiv iritacija oka ublažavaju crvenilo beonjača. Zato nabavite ove proizvode i rešite problem. Postoji još nekoliko načina da otklonite crvenilo očiju.

Morač, kamilica i nana

Kod crvenila očiju pomaže biljka morač. Kuvajte pola kašičice ove biljke u 2dl vode 20 minuta. Kada procedite i prohladite, ispirajte oči da biste ublažili crvenilo beonjača. Možete dve kesice čaja od kamilice i dve kesice čaja od nane preliti sa 3dl klučale vode. Kada se čaj prohladi, nakvasite tupfere čajem i držite preko očiju 15 minuta.

Nanesite beli krejon

Nanošenje belog krejona na unutrašnji deo kapka eliminisaće crvenilo očiju, a vizuelno povećati oči. Izaberite krejon koji je mek. Crvenilo možete neutralisati i pomoću krejona u boji kože, koji će očima dati prirodniji ton, ali ih neče vizuelno povećati.

Istaknite boju očiju

Crvenilo beonjača biće manje uočljivo ako istaknete boju očiju. Osim belog ili bež krejona, možete naneti na gornjim kapcima i malo ispod donjih mat senku u boji vaših očiju. Koristite zagasite nijanse. Za smeđe oči odaberite čokoladnu boju, za zelene oči maslinastu, a za plave indigo. Na kraju, na trepavice nanesite i maskaru. Dva sloja crne maskare učiniće da beonjače izgledaju svetlije.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top