Home / Kozmetika i nega / Saveti za bezbedno sunčanje

Saveti za bezbedno sunčanje

Saveti za bezbedno sunčanje

Iako sunčevi zraci podstiču sintezu vitamina D i lučenje hormona koji popravlja raspoloženje, dugotrajno izlaganje suncu je štetno. Poznata izreka “Koža sve pamti” je istinita. UV zraci mogu dovesti do ubrzanog starenja kože i nastanka dubljih bora i tamnih fleka na koži. Osobe sa svetlom kožom su najugroženije. Usvojte pravila sunčanja i sačuvajte kožu lica i tela.

Zaštitite lice, dekolte i ruke

Koža lica, dekoltea i ruku je najizloženija sunčevim zracima. Za lice, dekolte i ruke koristite preparate sa visokim zaštitnim faktorom. Najčešće se nanosi mnogo manje preparata za zaštitu od sunca nego što je to potrebno. Preparate stavljajte pola sata pre izlaganja suncu. Takođe, tanku i osetljivu kožu oko očiju možete zaštititi i ukoliko nosite šešir sa širokim obodom i naočare za sunce.

Budite bezbedni na suncu

Izbegavajte sunčanje kada je zračenje najjače i vratićete se kući bez opekotina, fleka i pega. Ni suncobran, ni plivanje, ni oblaci ne štite od štetnog zračenja. Nakon svakog kupanja, nanesite ponovo zaštitni preparat. I nemojte da štedite. Ne savetujemo upotrebu prirodnih ulja jer ne pružaju zaštitu od sunca. Da biste sprečili dehidrataciju, pijte dosta tečnosti.

Važna je i nega posle sunčanja

Posle boravka na plaži, obavezno se istuširajte mlakom vodom i nekim kremastim gelom. Čim vam se koža osuši, nanesite mleko s vitaminima i biljnim sastojcima koji dubinski hidriraju. Kada koža upije preparat za negu, obucite garderobu

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top