Home / Kozmetika i nega / Sačuvajte preplanulost

Sačuvajte preplanulost

Posle letovanja koža počinje da se ljušti i peruta, pa morska boja počinje brže da nestaje. Da biste što duže zadržali bronzani ten, pružite koži posebnu negu. Piling i hidratacija kože su neophodni.

Ne izbegavajte pilinge

Mnoge žene posle letovanja izbegavaju pilinge kako bi duže sačuvale preplanulost. Međutim, piling koži vraća elastičnost, mekoću i sjaj. Uklanjanje površinskih odumrelih ćelija olakšaće regeneraciju kože i potkožnog  tkiva i poboljšati dejstvo materija iz preparata za negu. Za lice je takođe predviđen piling ali blažim sredstvima.

Tajna je u hidrataciji

Drugi korak za održavanje boje je korišćenje sredstava namenjenih za negu kože posle tuširanja. Time se povećava vlažnost kože. Kreme koje se koriste posle sunčanja imaju vitaminske i hidratantne sastojke, a uz to imaju i specijalne fiksatore boje.

Tuširajte se mlakom vodom

Veoma je važno izabrati i pravo sredstvo za kupanje i tuširanje. Ne savetuje se upotreba preparata za tuširanje s agresivnim dejstvom, jer dodatno isušuju kožu. Najbolje su kreme za tuširanje koje nežno čiste kožu i ne izazivaju perutanje. Takođe, uvek se tuširajte mlakom vodom.

Jedite crveno voće i povrće

Svakog dana jedite paradajz, lubenicu, crveni grejpfrut, šargarepu, papriku, dinju, breskve, kajsije, i preplanula boja će duže trajati. Da biste izbegli mrlje i perutanje preporučuju se namirnice bogate magnezijumom i votaminom B.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top