Home / Kozmetika i nega / Mejkap saveti za podmlađivanje

Mejkap saveti za podmlađivanje

Svaka žena želi da izgleda dobro, bez obzira na godine života. Šminka može vidno da podmladi. Potrebno je samo primeniti neke od ovih saveta.

Puder za zrelu kožu

Puderi u prahu nisu dobar izbor za žene u srednjim godinama. Oni dodatno ističu bore. Koristite tečni hidratantni puder za zrelu kožu. Puder nemojte stavljati u debelom sloju. Takođe, ne stavljajte suve korektore na podočnjake. Uočljive staračke pege sakrijte mat podlogom za šminku.

Izbegavajte ajlajner

Jedan od načina da izgledate mlađe je izbegavanje aljalnera. Bolje je da tamnijom senkom izvučete liniju nagore uz gornje trepavice. Tako nećete stvoriti previše strog izgled.

Senke za oči

Za zrelu kožu su najbolje senke svilenkaste strukture diskretnog sjaja. Svetle, svetlucave senke ističu otekle kapke i bore. Zato ih izbegavajte.

Maskara

Nanesite maskaru u tri sloja. Najpre nanesite onu za produžavanje trepavica, a pre nego što se osuši, namažite još dva sloja maskare za podebljavanje trepavica. I ne zaboravite da uvijete trepavice. Oči će delovati krupnije i odmornije.

Ruž za usne

Šminkeri savetuju da žene u srednjim godinama koriste hidratantne ruževe. Birajte ruževe u roze, bežroze i kajsija nijansama. Lice će izgledati sveže i mladoliko.

Rumenilo

Kremasto rumenilo u roze boji je najbolje rešenje za mladolik izgled. Izbegavajte rumenila u kamenu ili prahu.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top