Home / Kozmetika i nega / Sačuvajte lepotu: sprečite prve znake starenja

Sačuvajte lepotu: sprečite prve znake starenja

Sačuvajte lepotu: sprečite prve znake starenja

Poznato je da koža oko očiju, koža ruku, vrata i dekoltea brzo stari. Pitate se kako da sačuvate elastičnost, čvrstinu i svežinu kože? Iako deluje kao nemoguća misija, moguće je sačuvati lepotu kože.

Koža oko očiju: prvi pokazatelj starenja i umora

Koža oko očiju je tanja od kože lica i počinje da se menja već sredinom dvadesetih godina-gubi elastičnost, uočavaju se kapilari, otoci, tamni podočnjaci i kesice oko očiju. Zato joj je potrebno pružiti neophodnu pažnju. Pre svega, izbegavajte da trljate oči jer tako pucaju krvni sudovi pa se javlja potamnjivanje kože. Čišćenje lica je obavezan deo nege, kao i upotreba antirida. Kada kupujete antirid, pročitajte da li sadrži dragocene sastojke: kolagen, ureu ili hijaluronsku kiselinu.

Koža ruku brzo stari

Koža ruku je podložna štetnom dejstvu sunčevih zraka i gubitku masnog tkiva i zato brzo stari, postaje još tanja i uočavaju se vene i kosti. Starenje kože ruku možete usporiti redovnim korišćenjem kreme sa antioksidatima i SPF-om. Prilikom pranja sudova ili čišćenja koristite rukavice da biste izbegli isušivanje kože ruku.

Negujte vrat i dekolte

Malo je žena koje koži vrata i dekoltea pružaju negu. Koža vrata i dekoltea je vrlo tanka, sadrži manje kolagena i elastina, kao i manje lojnih žlezdi. Takođe, podložna je štetnom dejstvu sunčevih zraka. Kao posledica svega toga koža gubi elastičnost, dolazi do njenog opuštanja, nastaju bore, strije i pege. Da biste zaustavili starenje kože, radite piling i koristite hidratantnu kremu koja sadrži sastojke kao što su ši puter i pšenični protein. Nanesite kremu i masirajte vrat i dekolte pokretima nagore.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

One comment

  1. Isprobana, efikasna, za sve tipove, mene je odusevila, revitalizer krema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top