Home / Kozmetika i nega / Rešite se nedostataka na koži

Rešite se nedostataka na koži

Pravilna nega i zdrave životne navike su ključni uslovi za negovanu, zdravu i sjajnu kožu. Pridržavajte se naših saveta i rešite se nedostataka na koži lica.

Bez istiskivanja bubuljica

Istiskivanje bubuljica i mitisera je veoma loša navika. Na taj način nečistoća se samo privremeno uklanja i dolazi do upala, infekcija i ožiljaka. Najbolje je obratiti se kozmetičaru. Takođe, potrebno je jednom nedeljno raditi piling.

Ostavite cigarete

Ukoliko želite lepo da izgledate, ostavite cigarete. Pušenje ometa ishranu ćelija, pa uzrokuje prevremeno starenje kože. Koža je kod osobe koja puši suva, izborana i žuto-sive boje. Neprijatan zadah iz usta, žuti prsti, tamni zubi i neugodan miris kose i odeće su takođe posledice ove štetne navike.

Hidrirajte lice

Hidratacija lica je obavezna! Hidratantne kreme najbolje održavaju kožu zdravom i elastičnom. Krema treba da sadrži zaštitni faktor (ne manji od 15) kako bi vas zaštitila i od sunčevih zraka.

Koristite antirid

Koža oko očiju je najtanja na telu i zbog toga je podložnija isušivanju i stvaranju sitnih bora. Zato redovno koristite antirid. Da biste zaštitili oči od hladnoće, vetra i smoga, nosite naočare za sunce.

Hranite se zdravo

Za lepotu lica nije dovoljna samo nega, potrebni su i vitamini i antioksidanti. Voće i povrće sadrže veliku količinu različitih antioksidanata. Uvek se odlučite za tamnije plodove jer sadrže veću količinu ovih materija.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top