Home / Kozmetika i nega / Prolepšajte se u krevetu

Prolepšajte se u krevetu

Tokom spavanja možete mnogo toga da učinite za lepotu svoje kože, kose i za zdravlje uopšte. Evo kako:

  • Koža se obnavlja u vreme kada hormoni zaduženi za taj proces preplave organizam. Dakle, noću. Zato upotrebljavajte specijalnu antioksidantsku noćnu kremu.
  • Da biste imali lepo lice, kupite svilenu jastučnicu. Svila sadrži amino-kiseline i proteine kao i koža, a oni čuvaju vlažnost i sprečavaju isušivanje kože.
  • Omogućite sebi redovne rane odlaske u krevet. Popijte biljni čaj, uzmite omiljenu knjigu i utonite u san.
  • Češto noćite van kuće zbog posla ili iz nekog drugog razloga? To izbacuje vaš unutrašnji sat iz potrebne ravnoteže. Pokušajte da odete na spavanje sat ili dva ranije i ustanete u običajeno vreme. To bi trebalo da vas osveži.
  • Spavajte najmanje 6 sati jer spavanje podmlađuje. Kod osoba koje malo spavaju snižava se osetljivost na hormon insulin, koji reguliše normalan nivo šećera u krvi. Pankreas radi pod opterećenjem, i mehanizmi starenja se aktiviraju ranije. Pre spavanja treba obavezno da provetrite sobu.
  • Utrljajte bademovo ulje u kosu i ostavite ga da deluje tokom noći. To je najbolji tretman za suvu kosu. Naravno, posle toga ćete morati da operete jastučnicu.
  • Omekšajte kožu na stopalima! Pre spavanja na stopala nanesite deblji sloj vazelina, navucite pamučne čarape i tako prespavajte. Sledećeg jutra vaša stopala biće mekana i glatka. Takođe, ruke namažite odgovarajućom hranljivom kremom.
  • Da li su vaše zavese previše tanke? Rano jutarnje svetlo je prirodni budilnik. Da biste izbegli nemiran san ujutro, kupite zavese od deblje tkanine ili venecijanere koji blokiraju svetlost.
Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top