Oblikovanje obrva

Autor:

Maja Stojanović
0 Shares

Okvir za vaše oči su lepo oblikovane obrve. One mogu u potpunosti da poboljšaju izgled vaših očiju. Obrve treba da budu najpunije na početku. Liniju postepeno tanjite. Ako su vam obrve takne i retke, popunite ih kratkim i kosim potezima olovke. Onda čvrstom četkicom nanesite puder u boji obrva, pa će tako poprimiti izgled punijih obrva. Boju obrva odaberite tako da se slaže sa vašom bojom kose i kože lica. Obrve u toku dana treba da imaju prirodan izgled, a u večernjim časovima ih možete pojačati kako bi bile u tonu sa šminkom očiju. Ako boju kose promenite, onda odgovarajuće posvetlite ili potamnite obrve.

Za oblikovanje obrva koristite pincetu. Najbolje su one sa kosim, hrapavim završetkom, koji će lakše hvatati dlačice. Čupajte obrve u smeru rasta dlačica. Trudite se da pincetu uvek održavate čistom. Umočite je u antiseptik ili alkohol i obrišite je pre i posle svakog korišćenja.

Obrve je najbolje oblikovati uveče, pred spavanje, nakon detaljnog čišćenja lica i tuširanja koje omekšava kožu jer se tako lakše čupaju dlačice. Ako se i javi crvenilo – nestaće do jutra. Obrve čupajte pod jakom setlošću lampe. Tako ćete najlakše uočiti nežne i tanke dlačice koje mogu da vam promaknu na slabijem svetlu.

Na sledeći način ćete lepo oblikovati obrve. Oči i obrve posmatrajte u ogledalu i zamislite dve linije, jedna se kreće od korena nosa do početka obrve, a druga od korena nozdrve do početka obrve. Na preseku te dve linije treba da počne vaša idealna obrva. Možete koristiti i olovku ako će vam biti lakše. Onda postavite drugu zamišljenu liniju. Zatim zamislite liniju koja prolazi od korena nozdrve i prelazi preko središnjeg dela oka, s’ desne strane zenice do obrve. Poslednja zamišljena linija pravi najveći ugao, ide preko korena nozdrve i prelazi preko spoljne linije oka. Označite mesto gde se linija seče s prirodnim lukom i onda tu označite mesto gde bi obrva trabalo da se završava. Iščupajte sve dlačice izvan prirodne crte rasta vaših obrva, onda pratite luk koji ste prethodno odredili. Ako je prirodna linija obrve kratka možete je prilikom šminkanja efektno produžiti tamnom olovkom za oči. Da bi ste podigli luk obrve, iščupajte dlake ispod mesta gde želite da obrva bude najviša. To će i te kako otvoriti vaše oči.


Jedan Ping

  1. Pingback: Neodoljiv pogled iza naočara | Ženska strana

1 Komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.