Home / Kozmetika i nega / Najbolja nega za zimske dane

Najbolja nega za zimske dane

Hladnoća i vetar i boravak u jako zagrejanim prostorijama oduzimaju koži vlažnost koja je održava mekom. U zimskim danima koža može postati osetljiva na infekcije. Naučite kako da negujete kožu licu i tela u zimskim danima.

Zaštitite usne

Koža na usnama brzo gubi vlagu. Usne su najpodložnije isušivanju i pucanju. U zimskim danima obavezno koristite hidratantni balzam za usne. Poželjno je da balzam ima zaštitni faktor. Nanesite ga pre sjaja ili ruža.

Bogata hidratacija za lice

Zima je doba kada je licu potrebnu bogato hidratantno sredsto koje će zaštititi kožu od spoljašnjih uticaja. Čak je i masnoj koži potrebna hidratantna krema. Odaberite dnevnu kremu koja će dati koži vlažnost i elastičnost. Ne zaboravite da krema treba da bude sa zaštitnim faktorom. UV zraci, odgovorni za starenje kože, uvek su prisutni, bez obzira kakvo je vreme.

Nikuda bez kreme za ruke

Koža ruku je stalno izložena nepovoljnim uticajima iz spoljašnje sredine, zato je treba negovati. Neka vam nanošenje kreme za ruke pređe u naviku. Koristite kremu za ruke koja ostavlja deblji zaštitni sloj, a štiti i zanoktice.

Kraće se tuširajte

Dugo tuširanje toplom vodom oduzima koži vlažnost. Zato treba da se tuširate što kraće, najbolje mlakom vodom. Savetujemo da koristite gel za tuširanje sa alfahidroksilnim kiselinama.

Radite piling

U zimskim mesecima piling je jako važan zbog uklanjanja površinskog sloja izumrlih ćelija kože. Takođe, piling poboljšava cirkulaciju.

Negujte stopala

Iako se nega stopala zanemaruje tokom zime, i ovom delu tela je potrebna nega. Posle tuširanja, obavezno uklonite grubi sloj kože sa peta, a utrljajte deblji sloj masne kreme. Kreme za pete treba da imaju sastojke kao što su ulje nevena i lanolin.

Marija Stojanović
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Marija Stojanović

4 comments

  1. Sjajan tekst! Vrlo rado citam vase tekstove uz jutarnju kafu!

  2. Da li hrana utice na stvaranje akni? Kakvu negu preporucujete?

    • Na pojavu akni utiču mnogi faktori. Ishrana ne utiče direktno na nastanak akni, ali može da poboljša kvalitet kože. Jedite što više svežeg voća i povrća. Izbegavajte jela s velikim procentom masti.

      Što se tiče nege, najmanje 2x dnevno očistite lice od znoja i sebuma. Za čišćenje koristite tonike koji ne isušuju kožu. Pre upotrebe preparata za negu obavezno se konsultujte sa dermatologom. Preporučujemo da pročitaš tekst na sledećoj adresi:
      http://www.zenskastrana.com/akne-problem-mladih/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top