Home / Kozmetika i nega / Naglasite oči ili usne

Naglasite oči ili usne

Kada je u pitanju svečana šminka, šminkeri savetuju da tamnom senkom istaknete oči ili da jarkim ružem naglasite usne. Držite se uvek ovog zlatnog pravila. Pre nego što počnete da se šminkate, očistite lice i nanesite hidratantnu kremu. Nakon toga nanesite puder na lice. Ne zaboravite da puder nanesete na dekolte i vrat. Da bi šminka na licu bila trajnija, nabavite fiksator u spreju.

Savršen smokey eyes

Za svečane trenutke predlažemo „Smokey eyes“ tehniku senčenja očiju u braon tonovima. Prilikom senčenja kapka ide se od najtamnije ka najsvetlijoj nijansi boje. Pošto je akcenat na očima, treba koristiti nežan sjaj za usne. Najbolji su sjajevi sa hidratantnom teksturom jer se oni ne razmazuju lako i garantuju postojan izgled. Rumenilo će dati čitavom licu svežinu, pa ga obavezno nanesite na jagodice. Neizbežne su i veštačke trepavice, kompletne, ili pojedinačne.

Crvene usne

Nanesite na kapke mat senku bež boje. Izvucite tanku liniju crnim ajlajnerom i nanesite crnu maskaru na trepavice. Koristite rumenilo u ružičastoj ili koralnoj boji. Pre nanošenja crvenog ili ciklama ruža za usne, iscrtajte usne olovkom. Ako nemate crvenu olovku za usne, možete koristiti onu koja je boje vaših usana. Nanesite ruž za usne vodeći računa da ne pređete iscrtanu liniju.

Petra Antić

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top