Home / Kozmetika i nega / Lepe i nežne ruke

Lepe i nežne ruke

Redovno negujte ruke maskama, kremama i pakovanjima. Ne preskačite ni piling za ruke. Nakon pravilne nege, vaše ruke biće lepe, nežne i hidrirane.

Zašto ruke stare?

Šake imaju manje masnih naslaga i tanju kožu, pa vene i bore postaju vidljivije. Takođe, ruke su najpodložnije UV zracima, a oni oštećuju kožu, doprinose njenom brzom starenju i izazivaju pojavu pegica.

Zaštitite ruke

Ne perite sudove i ne čistite kuću bez zaštitnih rukavica. U suprotnom, vaše ruke izgubiće  vlažnost i izgledaće ružno. Ruke perite blagim sapunima kako ne biste poremetili pH vrednost kože. Upotrebljavajte mlaku vodu. Vruća voda oštećuje zaštitni sloj kože, a hladna voda isušuje kožu.

Pravilna nega

Ukoliko želite da vam koža ruku bude lepa i negovana, pravilna nega je od presudnog značaja. Piling je preko potreban jer uklanja površinski izumrli sloj ćelija i omogućava koži da lakše upije hranljive i hidratantne sastojke iz kreme. Često mažite ruke kremama za ruke. Obratite pažnju na sastojke. Krema treba da sadrži antioksidanse, SPF i sastojke koji će sprečiti nastanak staračkih pega. Kružnim pokretima umasirajte kremu u kožu.

Ne zaboravite da stavite i masku. Možete je kupiti ili napraviti sami. Ukoliko se odlučite za prirodnu masku za ruke, predlažemo vam masku od meda i jaja. Kašiku meda, jedno belance, kašiku sojinog ulja i malo ječma u prahu stavite u posudu. Mutite sve dok masa ne postane homogena. Preparat nanesite na ruke, preko stavite PVC foliju i sačekajte pet minuta. Isperite ruke toplom vodom. Zatim ih dobro obrišite i nanesite kremu za ruke.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top