Home / Kozmetika i nega / Istaknite grudi

Istaknite grudi

Kod žena je koža u predelu grudi i dekoltea najosetljivija. Zato ona zahteva detaljnu i pažljivu negu. Saznajte kako da vaše grudi budu lepše, zategnutije i privlačnije.

1. Saznajte vaš broj

Da biste utvrdili koji je broj vašeg grudnjaka izmerite obim grudi, ne stežući grudi. Zatim izmerite obim ispod grudi. Razlika između ova dva obima predstavlja veličinu korpe (razlika od 10 cm nosi oznaku A, 15 cm B…), a obim ispod grudi – broj grudnjaka (75, 80, 85…).

2.    Kako da izaberete pravi grudnjak

  • Malim grudima najviše odgovaraju grudnjaci sa umetkom, silikonskim ili sunđerastim. Malim grudima pristaju i grudnjaci sa tvrdim korpicama, duboko izrezanim na gornjem delu.
  • Za velike grudi najbolji su klasični grudnjaci sa žicom.
  • Za spuštene grudi najbolji su grudnjaci sa žicom jer ih podižu i čine vizuelno većim.

3.    Za podignute grudi

Za grudi je veoma korisno naizmenično tuširanje toplom i hladnom vodom. Na ovaj način koža grudi će zbog podstaknute cirkulacije postati čvršća i elastičnija.

4.    Redovna nega

Redovna i pravilna nega čini kožu grudi blistavom. Posle tuširanja koristite hidratantne kreme koje su namenjene nezi dekoltea. Redovnom upotrebom koža dekoltea se zateže, a ublažavaju se i strije. Tokom sunčanja koristite kreme sa visokim zaštitnim faktorom. Samo tako možete da izbegnete crvenilo i bore na dekolteu.

5.    Sport

Za grudi korisne vežbe koje regulišu disanje i vežbe za ruke, ramena i gornji deo tela. Najbolji sportovi za oblikovanje grudi su plivanje i veslanje. Sportovi kao što su aerobik ili džoging utiču na opuštanje grudi. Tokom vežbanja obavezno nosite sportski grudnjak od čvrstog materijala.

6.    Nahranite kožu

Koža grudi je veoma tanka pa je sklona isušivanju. Jednom nedeljno stavite hidratantnu masku. Potrebna je kocka kvasca, kašika meda i dve kašike maslinovog ulja. Maslinovo ulje ugrejte i pomešajte sa ostalim sastojcima. Kada se ohladi, masu nanesite na dekolte i ostavite da stoji 20 minuta, zatim se istuširajte.

Istaknite grudi na Ženska strana

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Marija Stojanović

6 comments

  1. Nega grudi je vazna stvar. Odlican clanak Marija! 🙂

  2. Da li se grudi mogu uvecati prirodnim putem?
    HVALA!

  3. Pozdrav Aleksandrica. Imali smo nekoliko članaka koji govore o prirodnim preparatima za rast grudi. Jedan od tih tekstova je i grudi – simbol lepote i mladosti gde govorimo o tome kako supiskavica, divlji jam i kim lekovite biljke koje podstiču rast grudi.

  4. imam velike grudi. kakav grudnjak bi mi najvise odgovarao?

  5. Najbolje je da kupite grudnjak sa sirokim bretelama koji ima delimicno spojene korpe. Uz takav grudnjak umanjicete opticki velicinu korpi i grudi ce izgledati manje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top