Home / Ishrana / Idealna hrana za zaposlene

Idealna hrana za zaposlene

Greške u ishrani koje se prave u vreme pauze za ručak kasnije se skupo plaćaju. Osećaj bezvoljnosti i umora je najčešće posledica pogrešnog izbora namirnica. Mađutim, nije dobro ni izgladnjivati se na poslu, jer u tom slučaju nećemo imati dovoljno energije za vršenje radnih obaveza.

Koja je idealna hrana za zaposlene? Pre svega treba imati na umu da nikako ne treba izostavljati doručak jer on pokreće metabolizam i sprečava nas da posežemo za slatkišima i grickalicama u toku dana. Za doručak je najbolje jesti složene ugljene hidrate koji se duže razgrađuju i obezbeđuju ravnomerniji dotok energije. Ugljene hidrate treba kombinovati sa proteinima kao što su jogurt, posno mleko ili jaja. U vreme pauze za ručak izaberite jednostavnu hranu koja se lako vari i nije previše kalorična. Izaberite na primer pileću salatu ili salatu od tunjevine bez preliva. Možete uzeti i ribu sa grila i bareno povrće. Da bi obrok bio kompletan dovoljno je da posle ručka pojedete voće ili voćnu salatu.

Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top