Home / Ishrana / Cimet leči prehladu

Cimet leči prehladu

Cimet je mnogima omiljeni začin. Dobija se iz kore drveta cimetovca a od listova se prave eterična ulja. Tokom najhladnijeg godišnjeg doba trebalo bi ovaj začin češće koristiti.

Cimet je bogat antioksidansima i mineralima

Cimet ima jaka baktericidna i antigljivična svojstva i obiluje antioksidansima i mineralima. Ovaj začin pospešuje varenje i cirkulaciju, leči prehladu, snižava nivo šećera u krvi, ubrzava metabolizam i čisti krv. Upotrebljava se za ispiranje rana koje ne zarastaju lako. Miris cimeta budi dobro raspoloženje i podstiče želju za razmenom nežnosti.

Recepti od cimeta i meda

Med i cimetIstraživanja pokazuju da cimet u kombinaciji sa medom deluje protiv prehlade, kardiovaskularnih oboljenja i problema sa varenjem.

  1. Ukoliko vas muči prehlada, uzimajte ujutru jednu kašiku meda sa cimetom. Organizam će se lakše izboriti sa prehladom i pri tom pročistićete sinuse i suzbićete kašalj.
  2. Uz pomoć cimeta možete sačuvati zdravlje srca. Od jednakih delova cimeta i meda napravite smesu koju ćete ujutru jesti uz hleb.
  3. Ukoliko imate loše varenje, uzimajte pre obroka jednu kašiku meda sa cimetom. Tako se oslobađaju kiseline u želucu i poboljšava varenje.
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top