Home / Kozmetika i nega / Četiri pravila jesenje nege

Četiri pravila jesenje nege

Četiri pravila jesenje nege

U ovo doba godine koža se oporavlja od oštećenja koja su nastala tokom leta. Otkrivamo vam kako treba negovati kožu u jesen, kako je zaštititi i pripremiti za hladno vreme. Poštujte sledeća pravila.

Čišćenje kože

Već sada počnite da koristite kremastije preparate za čišćenje kože. Zašto je to važno? Na taj način ćete svojoj koži obezbediti vlažnost i pružiti joj zaštitu od hladnoće. Upotrebljavajte takođe blago kisele tonike koji hidriraju.

Piling

Da biste se oslobodili suvih i orožalih slojeva epiderma, koristite piling. Izaberite blag piling na prirodnoj bazi i izbegavajte agresivne pokrete koji rastežu kožu. Uklanjanjem površinskih mrtvih ćelija znatno ćete olakšati regeneraciju kože. Jesen je pravo vreme za hemijski piling i tretman voćnim kiselinama.

Koristite ulja za tuširanje

Pilikom tuširanja, umesto gelova koristite ulja. Ulja za tuširanje nežno čiste kožu, ne isušuju je i ne izazivaju iritacije. Upotrebljavajte mleko za telo koje će koži pružiti vlažnost i elastičnost.

Pijte mnogo vode i jedite voće, povrće i ribu

Pijte vodu kao da još uvek traje leto. To je izuzetno značajno za hidrataciju kože. Namirnice bogate antioksidantima, vitaminima, mineralima i omega-3 masnim kiselinama poboljšaće kvalitet kože, ojačati njen imunitet i usporiti starenje. Takođe, prestanite da pušite. Pušenje ne utiče loše samo na zdravlje, već i na kožu.

Petra Antić
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Petra Antić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top