Home / Poslednji tekstovi / Birajte kvalitetne naočare za sunce

Birajte kvalitetne naočare za sunce

Birajte kvalitetne naočare za sunce

Tokom leta štetni UV zraci mogu da uzrokuju brojne zdravstvene probleme, među kojima su i oštećenja i bolesti očiju kao što su makularna degeneracija, katarakta, gubitak vida, foto-keratitis, eritem i konjunktivalna nekroza. Štetna je i tzv. plava svetlost koja se javlja kada se zraci odbiju o površinu mora ili bazena. Najugroženije su one osobe koje dosta vremena provode na suncu, deca, stari i osobe sa svetlim očima. Kvalitetne naočare za sunce predstavljaju najbolju zaštitu od sunčevih zraka. Otkrivamo vam šta treba da znate kada kupujete naočare za sunce.

  • Naočare za sunce nikada ne kupujte na ulici, nego u optici.
  • Naočare za sunce moraju imati sertifikat i oznaku 100% UV ili CE 400 nm.
  • Boja stakla nije merilo kvaliteta naočara za sunce. Važno je da naočare za sunce obezbeđuju stopostotnu zaštitu od UV zraka.
  • Birajte naočare za sunce sa većim staklima i one koje su zakrivljene ka slepoočnicama jer će štititi od bočnog dopiranja zraka.
  • Naočare moraju da vam budu taman, okulari ne treba da dodiruju obraze, drške naočara ne treba da se usecaju u slepoočnice a treba lepo da se oslanjaju na uši.
  • Visoka cena nije sigurno merilo kvaliteta naočara za sunce.
  • Naočare za sunce čuvajte u futroli i držite ih dalje od izvora toplote.
Upzorenje Svi tekstovi na www.zenskastrana.com su zaštićeni "Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Serbia" licencom.

About Ženska Strana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top