Stručni skup: “Smanjite rizik na poslu – vaše srce je u vašim rukama”

Autor:

Redakcija
0 Shares

Pozivamo vas da prisustvujete Stručnom skupu „Smanjite rizik na poslu – vaše srce je u vašim rukama“ koji se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Međunarodnom komorom mladih organizuje 23. septembra u 11h u Privrednoj komori Srbije. Skup koji se održava povodom desetogodišnjice međunarodnog Dana srca ima za cilj da apeluje i ukaže na značaj informisanosti i znanja o prevenciji srčanih oboljenja radno-aktivne populacije, koje je moguće u potpunosti preduprediti našim ponašanjem i pravilnim životnim navikama.

Koji su načini za smanjenje stresa, koje je poželjno ponašanje na radnom mestu za naš organizam, zašto dolazi do „burnout“ sindroma, kako se hraniti tokom radnih sati, zbog čega je važna fizička aktivnost i korporativni wellness? – samo su neka od pitanja na koje će uvaženi stručnjaci skrenuti pažnju na skupu. Oni će takođe ukazati da se primenom određenih preporuka unapređuje opšta, fizička, mentalna i radna sposobnost svakog pojedinca, a samim tim i celokupnog tima, što doprinosi radnom elanu, većoj produktivnosti i smanjenju povreda na radu.

Na skupu će govoriti mr sc.med. Nataša Mickovski, sa Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”,  na temu bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji, prof. dr Petar Seferović, iz Kliničkog centra Srbije o značaju faktora rizika u nastanku kardiovaskularnih oboljenja, gospođa Svetlana Vukajlović o značaju prevencije za rano otkrivanje bolesti i prevenciji kao načinu za značajne uštede na svim nivoima. Prof. dr. Duško Ilić, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, će predstaviti značaj pravilne ishrane i fizičke aktivnosti za opšte stanje organizma. Aleksandar Nedeljković, iz Međunarodne komore mladih će govoriti o životnim navikama mlađih poslovnih ljudi u Srbiji, dok će mr Kristof Cetl iz GRAWE osiguranja govoriti o osiguranju života za slučaj smrti, doživljenja i nastanka jedne od devet teških bolesti. Moderator skupa je Radmila Medaković iz Udruženja za trgovinu PKS.

„U Srbiji je tokom 2009. godine od kardiovaskuralnih bolesti umrlo 56.951 osoba, od čega je svaki 8 umrli pripadao grupi radno-aktivnog stanovništva (od 20 do 64 godine života)“ – ističe mr sc.med. Nataša Mickovski, odeljenje za prevenciju i kontrolu nezaraznih bolesti, Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Ona je naglasila da pored odgovarajuće radne politike, u saradnji sa rukovodstvom, potrebno je da sami vodimo računa o zdravlju našeg srca na radnom mestu. Svakome od nas pripada značajna uloga u unapređenju sopstvenog zdravlja.

„Učestvujući u organizaciji ovog skupa, Komora želi da promoviše principe zdravog načina života, zdravog radnog ambijenta, kao i poslovanje zasnovano na poslovnim i zdravstvenim kodeksima“ ističe Radmila Medaković iz Udruženja za trgovnu PKS.

Naše osiguravajuće društvo kroz svoje programe osiguranja osigurava ljude od rizika koji su tema na ovom stručnom skupu. U protekloj godini formirali smo proizvode osiguranja, koje smo još promovisali i kao „socijalno odgovorne proizvode“ i ponudili napredan program osiguranja života sa proširenim pokrićem za slučaj nastanka jedne od devet teških bolesti – GRAWE Elite , izjavio je predsednik UO GRAWE osiguranja mr Kristof Cetl.

sponzori strucnog skupa


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.