Šta treba izbaciti iz kozmetičke torbice

sta treba izbaciti iz kozmeticke torbice

Autor:

Redakcija
0 Shares

Većina žena ima u kozmetičkoj torbici mnogo bespotrebnih proizvoda što samo stvara gubitak vremena i pogrešan izbor u momentima kada se treba brzo našminkati ili popraviti šminku. Vreme je da naučite šta treba izbaciti iz kozmetičke torbice.

Stara maskara

Maskara je mnogim ženama omiljeni kozmetički proizvod. Ali ona ima svoj rok trajanja (do 6 meseci). Proverite taj datum jer vaša stara maskara može prouzrokovati infekcije ociju.

Oštećena šminka

Iz kozmetičke torbice treba izbaciti sve što je oštećeno ili slomljeno, uključujući i promenu boje, mirisa i izgleda. Ukoliko nakon upotrebe proizvod nije dobro zatvoren, nečistoće i mikroorganizmi iz vazduha mogu dospeti u kozmetički proizvod. Takav kozmeticki proizvod je štetan za kožu. Takođe, toplota i svetlo doprinose razmnožavanju bakterija pa proizvode treba čuvati dalje od direktnog sunčevog svetla.

Ruž za usne, olovke i senke za oči

Nema potrebe da čuvate kozmetičke proizvode koje niste uopšte koristili u poslednjih nekoliko godina. Bacite ruž za usne, senke i olovke za oči koje ste kupili pre tri-četiri godine. Takođe, oslobodite se tečnih proizvoda u kojima se pojavio talog.

Četkice za šminkanje

Nemojte čuvati stare kozmetičke sunđerčiće i četkice koje se raspadaju. Četkice za šminkanje koje koristite redovno perite.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.